Росен Желязков и Стоян Братоев спрягани за транспортен министър

Засега Младен Маринов остава кандидат за шеф на МВР

OFFNews 17 септември 2018 в 10:12 4034 1

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията и бивш главен секретар на Министерския съвет, чието име беше свързано с аферата "Костинброд" Росен Желязков, е едно от спряганите имена за министър на транспорта, научи OFFNews от представители на управляващите.

Първоначално Желязков беше обвинен от прокуратурата, но съдът го оправда окончателно. По-късно той оглави новосъздадената Държавна агенция "Електронно управление".

Втората кандидатура е на шефа на общинското дружество "Метрополитен" Стоян Братоев.

Заложихме на професионализма и опита в определения сектор, в който новите министри ще отговарят, коментира преди дни председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. По-късно той уточни, че вероятно става въпрос за хора, работещи в администрацията. 

По всяка вероятност кандидатурата на главния секретар на МВР Младен Маринов за министър на вътрешните работи остава, въпреки издънката с ареста на журналисти край Перник

Очаква се в понеделник ГЕРБ и Обединените патриоти да излъчат кандидатура за министър на транспорта, след като Александър Манолев оттегли номинацията си. Причината за това беше публикация в "Капитал", която обвързва Манолев със сенчестия бизнес и с два пътни инцидента.

Засега в списъка с нови министри остава това на депутата от ГЕРБ Петя Аврамова, която ще бъде регионален министър на мястото на Николай Нанков. Името на депутатката от Враца стана популярно около аферата с шефа на охраната в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов, при която той заплашваше да уволни полицай. Както стана ясно, той е бил кум на сестра ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки