Стойнев: Върнах България на енергийната карта на Европа

OFFNews 15 август 2014 в 08:54 4719 17

Драгомир Стойнев

„За една година върнах България на енергийната карта на Европа. Следващото правителство, ако не е съгласно, да спре всички проекти”.

Това обяви в интервю за Нова телевизия бившият енергиен министър Драгомир Стойнев.

Относно отправената критика от страна на Румен Овчаров относно договора с „Уестингхаус”, Драгомир Стойнев заяви, че е свикнал с атаки от този кръг.

„Този договор е прозрачен, но всичко зависи от служебното правителство. Ако не го одобри, всичко приключва”, заяви Стойнев.

„Трябва да решим – ще имаме ли ядрена енергетика, която да е в полза на българската икономика, или оставаме държава на моловете”, призова Стойнев.

Що се отнася до проекта „Южен поток”, бившият енергиен министър коментира, че по темата много се спекулира. Той е категоричен, че нито Делян Пеевски, нито Цветан Василев участват в проекта.

Според Драгомир Стойнев, който е зам.-председател на БСП, на изборите ще има сблъсък между БСП и ГЕРБ, а „когато от ГЕРБ не могат да се справят, ще се включи и Б отборът с удари под кръста”. 

Той повтори тезата на социалистите, че служебното правителство е Б отборът на Бойко Борисов, който ще управлява чрез кабинета "Близнашки", ако не получи 121 депутати след изборите, с които да състави собствен кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews