Уж нещо, в което няма да има ядка. Даниел Вълчев за промените в Конституцията

OFFNews 27 декември 2023 в 10:13 3849 4

Даниел Вълчев

Снимка БГНЕС

Даниел Вълчев

"Не мисля, че нещо драматично ще се промени в съдебната система, защото тези промени не са на конституционно равнище“, коментира в предаването „Тази сутрин“ на bTV проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

"Българската Конституция е променяна достатъчно пъти. Правим първа стъпка, която изисква нова първа стъпка, трета първа стъпка. Ние втори стъпки не правим", иронично коментира той.

Вълчев смята, че промените в Конституцията са типичен пример за термина „симулакрум“ на Бодлияр: "Уж нещо, в което няма да има ядка".

"Моето разбиране е, че това, което става у нас, е до някаква степен отглас на ставащото в света. Според мен през последните няколко години в света стават важни неща. От една страна, идеологията зае онова място, което заемаше, когато аз бях дете. Вече много ясно има добри и лоши. Заедно с това, когато има тежки идеологически напрежения, се появява „симулакрум“ – уж нещата са същите, но вътре нямат пълнеж. Това се задълбочава в този силно информационен свят", коментира той.

"В България беше хубаво това, че се прекъсна тази поредица от безкрайни избори. Тези, които винаги са заели къде е истината и правдата, и са с едно крехко представителство в Народното събрание, се добраха до осъществяването на властта. Те щяха да вкарват Борисов в затвора, а сега с неговите гласове правят съдебна реформа. Щяха да забранят на Пеевски да пристъпва прага на Народното събрание, а сега е един желан и обичан партньор. Това правителство отразява по-големите разломи, които съществуват геополитически", подчерта Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

4

Ivan Terziysky

28.12 2023 в 14:33

Герб, демек Бойко, е активирал протежетата си. Ако искат да папкат, да се потрудят за партията-кърмилница. Д.Вълчев един хрантутник и набеден професор.

12078

3

edin slep

27.12 2023 в 14:19

Constanza, когато Доган се изпусна и ДПС го закърши, спешно бе създадена Атака, за да мобилизира турския вот. След това бяха финансирани ВМРО и други подобни плашила.

3251

2

динозавър

27.12 2023 в 13:12

Тоя не управляваше ли с БСП ? И какъв беше ефектът? Крадене.

870

1

Constanza

27.12 2023 в 12:42

Да поправя г-н Вълчев, който или въпреки научните си постижения не може да се досети за елементарни неща, или по простонародному се прави на ударен, че нито Пеевски, нито Борисов са желани и обичани партньори, просто се налага да бъдат търпени. Още преди години, когато Доган се изпусна, че той разпределял порциите в държавата, избирателната активност се повиши леко и ДПС едва влязоха в Парламента.
Умолявам ви, гласувайте!

 
X

Да помогнем на украинските деца!