Валентин Радев: Когато ГЕРБ дойде на власт, създава правила

OFFNews 26 юни 2018 в 16:43 2914 3

Снимка Мартин Георгиев

ГЕРБ, когато дойде на власт, създава правила. Променихме Закона за въорежените сили, пратихме войската на граница.

Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в парламента. Той отговори на обвиненията на опозицията, че правителството не се справя със сектор "Сигурност" и мигрантската криза. 

Тези хора все едно не са били в държавата. Цяла Европа ни хвали, че пазим много добре сухопътната си граница. Фронтекс откриха агенцията си тук в наша чест, каза още той.

Според Радев в мотивите за вота на недоверие няма никакви аргументи и са "пълни с популизъм":

Кой им написа тези мотиви? Единственият начин да кажеш, че сега битовата престъпност е по-висока, е да я сравниш с някакви периоди назад или със съседни държави. Аз имам диаграми, които показват, че това не е вярно.

Той посочи още, че в предизборната програма на ГЕРБ пише, че ще бъдат обучени допълнително 6 000 полицаи, но тези полицаи няма да са разследващи.

Ние сме казали, че ще назначин не по-малко от 1000 човека - жандармерия и полиция. Ние сме го направили до Нова година, добави Радев.

Той коментира и случаите на бягство от затвора:

Бягали затворници. Ами тези работи се случват. Видяхте как го хванахме този от Ловеч само за 52 часа. Защо вадят от контекста само единични случаи?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8957

3

sinia sova

26.06 2018 в 18:54

Колега ,как да има съдебна система и ПРОКУРАТУРА,като те са лична собственост на негово величество,кралят слънце на България,най новото БОВ-"тиквичок-5"

8957

2

sinia sova

26.06 2018 в 18:47

Ха,ха,ха! ГерП създевала правила...бих добавила ...и калпави закони!Създава нещо такова,ама нищо не спазва.В държавата цари пълно беззаконие.Никой не вярва на държавните институции! Отдавна е време да ги закопаем.Тази мафия- граждани за ефективно разрушаване на България- да си ходи!..."Народе?????"
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл