Валентин Радев: Подадохме оставки, сега решават капитанът, треньорите и футболният отбор

OFFNews 05 септември 2018 в 13:52 3578 1

Вътрешният министър в оставка Валентин Радев сравни премиера с капитан, а депутатите - с футболен отбор. 

Пред журналисти в парламента той коментира подадената от него оставка, която беше поискана от премиера Бойко Борисов. Той обясни, че с този акт е поел отговорността, която е трябвало. 

Попитан дали е възможно оставките да не бъдат внесени в Народното събрание или да не бъдат приети, той реши да отговори със спортна терминология. "Има кой да решава, има капитан – ако използвам футболна терминология - има си треньори, има си ръководства на футболния отбор в парламента и те да решават", обясни Радев.

Министърът в оставка подчерта, че по времето на Тройната коалиция също е имало трагичен инцидент, но тогава отговорността не е била поета от който и да е министър. "Сещам се, че на Бяла като се обърна автобуса, имаше 18 убити. Да сте чули за някаква оставка? Румен Петков беше министър", каза той по повод трагичния инцидент през 2006 година.

По думите му сега ситуацията е различна. "Ние правим нещо различно. Каквото решат депутатите, каквото реши капитанът на отбора – ние го правим", обясни Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки