Владислав Панев: Няма нищо страшно в служебен кабинет за 3 месеца

Полагаме усилия за правителство сега, но топката не е в нас, заяви съпредседателят на Зелено движение

OFFNews 26 април 2021 в 10:09 3460 0

Полагаме усилия за създаване на правителство сега, но топката не е в нас. Това заяви депутатът от Демократична България и съпредседател на Зелено движение Владислав Панев.

Във фейсбук той коментира новината, че партията на Слави Трифонов Има такъв народ ще върне мандата за съставяне на правителство, веднага след като им бъде връчен от президента Румен Радев.

Според Панев е очевидно, че в 45-ото Народно събрание няма мнозинство, което да направи сериозни реформи в държавата и шансовете за нови избори са огромни.

Въпросът е ако живота на Народното събрание е още 2-3 седмици, да приемем важни закони, сред които и внесеният от мен и Мартин Димитров за намаляване на мандата на Комисията за защита ОТ конкуренцията (Б. ред. - истинското име на ведомството е Комисия за защита на конкуренцията) обратно на 5 години, смята той.

Според Панев няма нищо страшно, ако бъде назначен служебен кабинет, който да управлява през следващите 3 месеца.

Ето и цялата публикация на съпредседателя на Зелено Движение:

Трифонов (по-скоро Антоанета Стефанова) ще върне мандата на секундата. Шансовете за нови избори са огромни. Което може да е добре, доколкото мнозинство за сериозни реформи в парламента очевидно няма.
Въпросът е, ако животът на Народното събрание е още 2-3 седмици, да приемем важни закони, сред които и внесения от мен и Мартин Димитров за намаляване на мандата на Комисията за защита ОТ конкуренцията обратно на 5 години. След като предишните депутати го увеличиха на седем преди два месеца, за да съхранят хората на четириглавата ламя.

Иначе не виждам нищо страшно в служебен кабинет за 3 месеца. Със сигурност излъчването на реформаторско правителство е по-добре, но това е извън нас. Трудно можем да влияем на този процес. Важното е изборите през юли да променят България устойчиво. Ясно е, че рискове има (връщане на "патриоти", реванш на озлобения Борисов), но ще положим усилия да ги предотвратим.

Сигурен съм, че ще има въпроси защо не се обедините, за да гарантират правителство сега. Полагаме усилия за това. Но топката не е в нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови