Волгин още се чудел дали да е евродепутат от Възраждане

OFFNews 02 април 2024 в 16:39 2386 4

Волгин
Петър Волгин.

Радиоводещият Петър Волгин, в чиито предавания, често звучат пропагандните наративи на Кремъл, днес обяви, че наистина мисли дали да даде да даде съгласие да бъде включен в листата за евровота на партия "Възраждане".

За тази възможност се говори отдавна, но едва преди ден следовниците на Костадин Костадинов във Варна "изплюха камъчето". На пресконференция морските "възрожденци" аргументираха номинацията на журналиста с това, че името му се появило първо в медийни публикации и едва след това те стигнали до извода, че тази идея наистина си струва.

Днес Волгин потвърди за офертата на проруските националисти, които се брандират основно с говорене срещу САЩ, ЕС, НАТО и еврозоната, в разговор в предаването "12 плюс 3", в което му гостува Андрей Райчев.

Според социолога предизборното състояние на политическия живот в България е толкова особено, че журналистът Петър Волгин е номиниран за евродепутат от "Възраждане"-Варна.

"Ако някой преди две години ви беше казал, нали щяхте да му дадете термометър да си премери температурата, а сега обмисляте дали да приемете. Толкова особен е нашият политически живот. Целият български народ също обмисля - това се случва", каза Райчев.

Волгин е водещ на предаванията "12 плюс 3" и "Политически НЕкоректно" по програма "Хоризонт" на БНР. Гостите му в масовия случай са антиевропейски пропагандисти и фенове на Путин, което разпали остри дебати в журналистическите среди доколко е редно подобно съдържание да се тиражира от медия, издържана от българските данъкоплатци, каквато е БНР. Пред сградата на радиото на бул. "Драган Цанков" в продължение на месеци имаше протести срещу предаването на Волгин.  

През декември 2023 г. той взе интервю от руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, което беше спряно от излъчване от Програмния съвет на БНР заради нарушения на Етичния кодекс на медиите и на редакционните стандарти на общественото радио. В началото на март Програмната дирекция на радиото, чийто ръководител е начело и на програмния съвет, беше закрита, а освободената от поста Даниела Късовска обяви, че решението е "наказателна репресия" заради сваленото интервю.

Въпреки скандала Съветът за електронни медии отхвърли предложението да изслуша обяснения по темата от страна на шефа на БНР Милен Митев. Начело на медийния регулатор е Соня Момчилова, която преди време в интервю пред Асен Генов нарече клането в Буча "украинска пропаганда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

4

Козин Човков

02.04 2024 в 18:39

Той един така се чудил, чудил, докато му вързали ръцете и краката и го метнали на едно дърво да отлежава на слънце. Оттогава вече не се чуди, и на децата си ще каже да не се чудят.

2550

3

alfakentavur

02.04 2024 в 17:50

Евродепутатите имат ли имунитет?

1005

2

Диоген

02.04 2024 в 17:28

Не "имаше" протести ,а ги има.
Всяка събота.
Повече от година всяка събота,но руzzкото мекере в бнр не е само той.
За сем всички си го знаят.

2073

1

Johnny B Goode

02.04 2024 в 17:24

Ще им прилича този плазмодий на ***рожденците.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки