Протест в София след освобождаването на свекъра на убитата Евгения

OFFNews 10 ноември 2023 в 18:33 1654 0

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събраха пред Съдебната палата в знак на протест срещу решението на Софийския апелативен съд, който освободи от ареста осъдения на доживотен затвор свекъра на жената.

Пламен Владимиров бе освободен едва двайсетина дни след като беше осъден от СГС на доживотен затвор като съучастник на сина си Орлин в жестокото убийство.

Съдът го пусна срещу гаранция от 5000 лева.

Именно Пламен Владимиров скри трупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 г. и се опита да заличи доказателствата за престъплението. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен и жесток начин.

"В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот? Той направи сина си убиец", коментира майката на Евгения.

Зам.-градският прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев обясни, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

"Мотивите са влошено здравословно състояние. Мярката за неотклонение е изменена от задържане под стража в парична гаранция. Това не е отмяна на присъдата. Тепърва трябва да се установи дали има подадени жалби от страна на подсъдимите", каза Кръстев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !