Роми и пенсионери на контрапротеста (обновена+снимки)

OFFNews 01 ноември 2013 в 10:38 6593 30

Сборният пункт на контрапротеста пред
Сборният пункт на контрапротеста пред "Ал. Невски"

 

 

Около 200 души се събраха в 11 ч пред храма "Ал. Невски" в столицата, откъдето трябва да тръгне контра-митинг в отговор на организираното шествие на преподавателите и "Ранобудните студенти".

Автобуси с номера от София и страната доведоха протестиращи пред централния вход на храма. 

Към 11 ч хората пред "Невски" бяха главно роми, а след тях най-многочислени са пенсионерите. Повечето казаха, че са дошли от Родопите (Велинград, Асеновград, Смолян, Кърджали), но не са организирани, а са пътували с лични автомобили или с приятели. 

Малкото, които дръзваха да говорят с репортери и пред камери, обясниха, че са тук, за да подкрепят кабинета и да отбелецат Деня на будителите. Те носеха плакати срещу президента. Повечето обаче отказваха да комуникират с медиите.

Огромен брой полицаи е мобилиран заради двете прояви. Плътен кордон от униформени и полицейски автомобили не позволява среща между активистите от контрапротеста и студентското шествие. Дъстъпът до площада към "Невски" е блокиран. На кръстовището на ул. "Оборище" и бул. "Васил Левски" полицаите спират дори граждани, които искат да продължат към катедралния храм.

Малко след 12 ч на площада пред "Невски" останаха едва 70-80 души от контрапротеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews