Какво са виртуалните спортове и защо са така популярни

OFFNews 15 май 2021 в 15:58 2369 0

Миналата година, която бе съпътствана от отлагане на редица спортни събития, доведе до сериозни загуби за букмейкърите. Някои от тях бяха на ръба на фалита, но ги спаси една-единствена услуга. Става въпрос за виртуалните спортове, представляващи 3D компютърни игри. Те са базирани на реалните дисциплини, имат сходни правила, но предлагат по-бързо уреждане на залозите.

Потребителите дават прогноза преди началото на събитието, следят действието на игрището чрез лайв стрийм и изчакват крайния резултат.

Защо фентъзи спортовете получиха толкова голям отзвук и кое ги прави привлекателни за залагащите, вижте мнението на експерти в бранша.

Видовете виртуални спортове в букмейкърите

Виртуалните спортове са хазартна услуга, разработена преди няколко години. Намира приложение в повечето онлайн букмейкъри в България, включително в иновативната платформа на Win Bet Online. Компаниите обособяват специални звена с виртуални дисциплини, в които попадат различни видове игри.

Залагащите се пренасят на футболната арена и следят мачове между виртуални тимове. Създадени са фентъзи лиги на водещи шампионати като Висшата лига, Бундеслигата, Серия “А”. Компаниите отчитат голям интерес към виртуалнoто Европейско и Световно първенство. Налични са традиционни пазари за игра (победител, общо голове, хендикап, 1-во полувреме), а коефициентите са повече от впечатляващи.

Макар виртуалният футбол да събира погледите на потребителите, не е единствената възможност за залагане. Ще се докоснете до прототипи на NBA, турнирите от Големия шлем и ще се потопите във виртуалната бейзболна лига на Америка. Организират се ежеминутни надбягвания с коне и гонки с кучета, където можете да прогнозирате кой ще спечели и какво ще е разпределението на първите три позиции.

В българския сайт за залози WinBet Online се предлагат също залози на моторни спортове. На всеки две минути стартира ново състезание, в което участват между 12-14 виртуални пилоти. Играта е базирана на NASCAR, има много изпреварвания и драматични моменти до финалната линия.

Правила и съвети за залагане на виртуални спортове

Реалните и виртуалните спортове си приличат по правилата, опциите за залог и определянето на крайните победители. Залага се по еднакъв начин, допуска се комбинация на няколко събития в един фиш, а ако сте дали точни предвиждания – получавате печалбите си на момента.

Компютърните симулации имат някои неоспорими предимства, които ги превръщат в предпочитано средство за забавление. Дават възможност за залагане по всяко време на денонощието, крайният изход става ясен до няколко минути и може да се избира измежду различни събития. На екрана се визуализира развоят на всеки мач поотделно, а под стрийма са обявени пазарите и придружаващите ги коефициенти.

За разлика от залозите на истински дисциплини, при виртуалните имате право единствено на пре-мач прогноза. В един фиш може да присъства по един пазар от събитие, а освен това е наложен максимален лимит на броя селекции.

Залагането на виртуални дисциплини трябва да се извършва изцяло за забавление. Статистиката, текущото класиране и изминалите мачове не играят роля за определяне на окончателния резултат. Разбира се, във всяка среща има фаворит и аутсайдер, но крайният изход се фиксира от автоматизиран софтуер. Изненадите не са рядкост, затова не трябва да се влияете от ставките и да залагате високи суми в полза на очаквания победител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!