Активист на Letzte Generation се залепи за асфалта в Майнц, освобождават го машина за рязане на асфалт

Красимир Крумов 10 декември 2022 в 21:43 2390 4

Снимка Twitter / Eddie Graf

Най-новият пърформанс на "Последно поколение" беше залепване с лепило за асфалта в Майнц

Активисти на климатичната група "Letzte Generation" се залепиха за асфалта по време на протест в германския град Майнц. Един от протестиращите, верятно, е използвал прекалено силно лепило и не можа да се отдели от асфалта и за освобождаването му се наложи да бъде използван къртач с ударна бормашина, съобщи германският портал „20 минути“.

Шестима души участваха в протеста в петък, опитвайки се да блокират движението в района на главната пътна артерия на Майнц по време на сутрешния час пик. Акцията, за чието провеждане е нямало подадено заявление, беше счетена за незаконна от градските власти и разпусната.

За да не бъдат отстранени от полицията, четирима от участниците решили да се залепят с лепило. Властите успели да разтворят залепващата смес, използвана от трима от демонстрантите със стандартни средства – със зехтин, но за 38-годишен активист от Манхайм се наложило да извикат специална техника за рязане на асфалт.

Снимки и кадри в социалните мрежи показват злоупотребилия с количеството лепило протестиращ с голямо парче асфалт, залепнало за ръката му. Според „20 минути“ той е използвал прекалено силно индустриално лепило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

4

Име на профила

11.12 2022 в 01:40

И аз не разбирам защо не ги оставеят. За 24 часа барем.

Преди време тия лумпени в Германия се бяха оплакали, че уредниците просто загасили осветлението и си тръгнали без да им осигурят тоалетна, и че нощес било студено.

-85

3

Агент 001

11.12 2022 в 00:16

Интересно, как се измислят такива нелепици, като "къртач с ударна бормашина"? Освен това се вижда, че асфалтът е рязан, както си му е редът.

2073

1

Johnny B Goode

10.12 2022 в 23:23

Аз като човек уважаващ свободата и личния избор на всеки индивид, бих го оставил да стои залепен там.
Да отбият движението да го заобикаля и готово.

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков