Ало-измамници по руски: Московчанка подпали кола на служител от Генщаба. Мислела, че помага за победата

Красимир Крумов 29 август 2022 в 13:14 20104 4

Елена Белова

Снимка Колаж OFFNews / SHOT

Елена Белова вярвала, че участва в операция в подкрепа на специалната операция.

Жителка на Москва е била задържана за палежа на BMW X6 на заместник-началника на 8-мо Управление на Генералния щаб на Русия, отговарящо за военната цензура в медиите, Евгений Секретарьов съобщи порталът Baza. Задържаната Елена Белова била въвлечена в палежа по сценарий, подобен на този на ало-измамниците у нас за „помощ на органите на реда“, като до последно жената била убедена, че по този начин подкрепя „специалната операция“ и се бори за победата на Русия.

Колата на Секретарьов е била паркирана край дома му на Ленинградското шосе, когато внезапно избухнала в пламъци. На мястото на произшествието преди това била забелязана жена, която заляла с бензин багажника на джипа и го подпалила. Заради позицията на Секретарьов, който следи в медиите да не се появят неправилни информации за т. н. специална военна операция, посегателството срещу автомобила му било прието като атака срещу службата. Моментът на подпалването и последвалият взрив били записани на видеокамерите на съседен вход.

Скоро разследващите стигнали до подпалвачката Елена Белова. Както изяснило разследването, при подготовката на палежа, по време на подпалването и до задържането ѝ Белова живеела с мисълта, че участва в специална операция по обезвреждането на проукраински терористи, свързани с полка „Азов“.

Според близки на жената през последните дни тя се държала странно, била не на себе си и постоянно говорела с някого по телефона. Оказало се, че през това време е била на „каишка“ или на обикновени измамници, или на агенти на ВСУ и украинското разузнаване.

Първоначално Елена Белова получила обаждане с белезите на класическа измама – помощ за борба с фантомни бандити. За да помогне на органите трябвало да изтегли кредит от 1 милион рубли.

После ѝ оставили задача да „помогне на руските военни“ и да изгори автомобил, въпросната кола на Секретарьов. През цялото време и при самото и задържане от руските полицейски органи Елена била на линия с подстрекателите, които я убеждавали, че тия, които идват да я арестуват, са бандити и тя трябва да им предаде „Поздрави от Азов“. Което и Белова направила – предала на истинските полицаи поздрави: „Снимай, снимай! Азов – сила!“

Близките на подпалвачката смятат, че Белова е попаднала под хипноза на мошеници. Според семейството ѝ тя категорично „поддържа спецоперацията“ и никога не би тръгнала да подпалва кола, още повече на военен началник. След няколко часа престой в ареста Елена Белова е била освободена, съобщава Baza.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

29.08 2022 в 16:35

мдааа, Х6 , найссс

2550

3

alfakentavur

29.08 2022 в 14:16

Вече няма части за Беемвето. И това хитра застрахователна измама. Да му вземе каквито може пари и да си купи лада. Като истЕнски патрЕот.

2051

2

Propaganda

29.08 2022 в 13:43

Каква психоза тресе руската кочина, не е истина, хаххахахахахаа. Лилипутин си е осигурил власт до живот при такава пасмина, минаваща за народ.

И след него Пу02, Пу03, Пу04 и така до безкрай!


Ах колко удобно е баварското автомобилостроене, а не съвецките бънгии.

2923

1

Cornucopia

29.08 2022 в 13:22

И тоя боклук карал БМВ вместо някоя съветска бракма

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика