Андрий Ермак: Има голяма опасност Украйна да загуби войната, ако помощта на САЩ се забави

OFFNews 05 декември 2023 в 20:53 8387 8

Ермак

Снимка Архив

Андрий Ермак

Има голяма опасност Украйна да загуби войната, ако Вашингтон забави помощта за Киев, която се обсъжда в Конгреса, обяви началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак, цитиран от Ройтерс. 

Агенцията определя изявлението на Ермак като едно от най-откровените на високопоставен представител на украинските власти в контекста на витаещата несигурност около бъдещата спасителна помощ за Украйна от страна на САЩ и ЕС, а краят на бушуващият конфликт с Русия не се вижда.

"Ако помощта, която сега се обсъжда в Конгреса, бъде просто отложена,... това предполага голямата опасност ние да останем в същата позиция, в която се намираме сега. И, разбира се, много голяма е вероятността да бъдем неспособни постоянно да отвоюваме територии, като съответно съществува голяма опасност да загубим войната", каза Ермак на английски пред аудиторията си във Вашингтон. 

Вчера представители на Белия дом казаха, че изтича времето и се изчерпват финансовите средства за подпомагане на Украйна.

Правителството на американския президент Джо Байдън поиска през октомври от Конгреса на САЩ близо 106 милиарда долара, за да финансира амбициозните военни планове на Украйна и Израел, както и за подсилване на сигурността по границата с Мексико. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, макар и с малко мнозинство, обаче отхвърлиха пакета от помощи. Представители на администрацията на Байдън все пак още се надяват, че основният пакет от средства ще бъде одобрен, отбелязва Ройтерс.

Ермак посочи, че спирането на пряката помощ от американския бюджет би било проблем.

"Естествено, без тази пряка подкрепа от (американския) бюджет ще бъде трудно да удържим... същите позиции, на които сме сега, както ще е трудно и за хората наистина да оцелеят... в условия на продължаване на войната", отбеляза началникът на президентската канцелария. "Ето защо е от изключително, жизненоважно значение тази помощ да бъде гласувана, и то колкото се може по-скоро", бе категоричен той.

Ермак направи изявлението по време на второто си посещение във Вашингтон в рамките на броени седмици, отбелязва Ройтерс. Той каза, че ще настоява пред американския Конгрес и правителство да обърнат внимание на жизненоважното значение на одобрението им за новия пакет помощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

8

Trabajo

06.12 2023 в 09:28

единственият начин Украина да загуби войната е да изпадне в междуособица и тежко разделение.

каквито въпросният на снимката старателно и с ентусиазъм подклажда.

ай сихтир.

-4778

7

137

06.12 2023 в 09:21

https://youtu.be/5zaQgbACc1E?feature=shared

135

6

Far Rider

06.12 2023 в 07:47

Какти писах и преди ( за което получих много минусуи) измежду политиците на запада и САЩ има доста които са водени от лични цели, икономически и политически интереси зи пречещи на помощта за Украйна. От оновоа което е обещано като помощ за Украйна до момента е доставено около 32%. Германия е доставила 28% от обещаните танкове! От 1000000 снаряди ще бъдат доставени само 300000! Т.е. по-малко от 1/3! Нека не си правим илюзии!

10298

5

AntiZ

06.12 2023 в 05:41

С написаното дотук не искам да казвам, че сме единствените дебили на планетата. Опазил ме Бог! Пълно е с такива и е особено разочароващо да ги видиш там, където най-малко ги очакваш:

https://www.pravda.com.ua/news/2023/12/6/7431826/

10298

4

AntiZ

06.12 2023 в 05:20

Така че с нашата военна "помощ" с някакви стотина ръждясали съветски тенекии, можем сами да разберем колко сме жалки като народ и нация. Тенекии, които половината население не би дало на изпаднали в беда бели хора, нападнати от варвари, причинили ни най-големите беди в продължение на повече от век. Робско племе...

10298

3

AntiZ

06.12 2023 в 05:15

А относно боеприпасите и по-конкретно снарядите за ВСУ, пак от тях (украинците) четем всъщност какво се случва:

https://ukr-info.com/dumki/62309-aziiska-kraina-nadala-ukraini-bilshe-snariadiv-nizh-uves-ies.html

10298

2

AntiZ

06.12 2023 в 05:13

Да, прав е Ермак да го твърди това! Но самите украинци започват да разбират какъв е проблемът с техните военни. В статията по-долу ясно се вижда каква е разликата между стратегиите на американците и украинците за контранастъплението. "Всеки сам да си прецèня" кой е прав в спора, както обичаме да се изразяваме в булгаристанска постсъветска република!

https://ukr-info.com/dumki/62303-shchodo-rozbizhnostei-mizh-ssha-ta-ukrainou-u-strategii-viiny.html

12078

1

edin slep

06.12 2023 в 02:26

Няма да загубят войната, но наистина са им нужни боеприпаси и оръжие. За това и нашите БТР-и са важни, няма да доведат до прелом, но те имат нужда от бронирани машини и са им добре дошли.

Ние се смеем на Русия, че купува от С. Корея боеприпаси, но сега е важно количеството, не толкова качеството. Руснаците залагат на това и при войниците, макар че самите украинци казват, че вече са по-професионални нещата при руснаците, не е като през 2022 година.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика