Английски лорд обвини мюсюлманите за упадъка на кръчмите

ОFFNews 05 декември 2014 в 13:04 5691 3

Лорд Ходжсън от Астли Абътс беше осмян след негово изказване по време на срещата на Камарата на лордовете, че мюсюлманите във Великобритания са виновни за упадъка на пъбовете в страната, съобщи "Индипендънт".

Благородникът, който е бивш пивоварен магнат, обясни, че "социално-икономическите фактори", включително бройката непиещи мюсюлмани, са виновни за все повечето затварящи пъбове повече, отколкото алчността на веригите заведения.

"В районите на Нотингам, Лейчестър, Манчестър, Лийд и Бирмингам бройката на мюсюлмани, които не пият алкохол, се увеличава, което води до затварянето на много пъбове. Изключително трудно е за някого, който е вложил 10 години от живота си в опит да изгради бизнес, да приеме безропотно настъпващата промяна", каза Лорд Ходжсън.

Той веднага беше нападнат за думите си от мюсюлманските правозащитници.

"Да обвиниш мюсюлманите в това е нелепо и предполага, че всички мюсюлмани до един не пият. Някои от тях не живеят като мюсюлмани, така че въпросът е много по-сложен от това кухо изказване", заяви Фияз Мугал, мюсюлмански правозащитник.

В отговор лордът каза, че критиците му реагират твърде чувствително и речта му е включвала много повече доводи защо английските пъбове са в упадък, включително бизнес атмосферата, "деиндустриализацията на Англия", по-строгите правила за отдаване на лиценз и евтиният алкохол по супермаркетите. 

"Това не е критика към мюсюлманите, аз мисля, че почти всеки от тях не пие, но може би някои го правят. Речта ми визираше сериозните проблеми на пъбовете".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews