BBC: Синът на Виктор Янукович се удавил в езерото Байкал

OFFNews 23 март 2015 в 10:11 9068 13

BBC: Синът на Виктор Янукович се удавил в езерото Байкал

По-малкият син на бившия президент на Украйна Виктор Янукович се удавил в езерото Байкал в Русия. Това съобщава BBC, като се позовава на украински медии. 

Украинският депутат Нестор Шурфич е потвърдил пред BBC, че Виктор Янукович-син е починал. 

Според неофициална информация това е станало при инцидент с автомобил. Янукович, заедно със свои приятели, пропаднал в леда на замръзналото езеро. Той се удавил, а останалите петима душ в колата успели да се спасят. Мястото, на което станал инцидентът, е дълбоко 20 метра. 

Руският сайт RBK цитира местни служители, според когото инцидентът е станал в събота, след като групата потеглила към заледеното езеро, за снимки.

Виктор Янукович-младши (р. 1981 г., бел. ред.) беше депутат във Върховната рада и член на Партията на регионите, докато баща му беше на власт. След бягството на бившия украински президент в Русия, синовете му Александър и Виктор го последваха. Янукович-младши е известен със страстта си към автомобилните гонки и редовно участвал в състезания. В бивша резиденция на баща му през февруари 2014 година беше открита колекция от редки автомобили и мотори на обща стойност близо 2 млн. долара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков