Четирима се скриха в тоалетна на летище в Гърция в опит да останат в страната

OFFNews 07 януари 2024 в 17:48 3336 2

летище

Снимка Wikimapia

Летището "Елефтериос Венизелос“ в Атина.

Четирима пътници от самолет се скрили в тоалетната на атинско летище в опит да останат в страната. Самолет на националния авиопревозвач на Египет "ИджиптЕър" извърши аварийно кацане на международното летище в Атина "Ел. Венизелос" вчера по обяд заради лоши метеорологични условия. Четиримата обаче са били открити и върнати обратно на борда, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Самолетът е излетял от летището в Кайро с крайна дестинация пристанищния град Бенгази в Либия. Заради неблагоприятните метеорологични условия на летището в Бенгази обаче след два неуспешни опита за приземяване на самолета пилотът е поискал аварийно кацане в Атина.

На борда е имало 111 пътници и 6-членен екипаж. След настояване от страна на управляващия пилот пътниците да слязат, докато дойде време за излитане към Бенгази, хората влезли в летището, придружени от служители по сигурността. Те са минали през проверка за сигурност и са били отведени към чакалня, където са останали до 20:00 часа, когато е започнала процедурата по качване на борда на самолета.

По време на престоя в чакалнята четирима от пътниците се опитали да се скрият в тоалетните, но били забелязани от полицейските служители и били отведени обратно на самолета.

Един от чакащите пътници е поискал медицинска помощ, която му е била оказана от представители на здравния център на атинското летище, след което и той се качил.

Самолетът излетял за Бенгази в 21:05 часа снощи, след като екипажът бил сменен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

08.01 2024 в 08:16

И каква е разликата м/у тези върнатите от летището и онези от лодките в Средиземното, дето не ги връщаме ?!

22548

1

dolivo

07.01 2024 в 19:08

Гърците кефят, сякаш тоалетните не са най-често използваните места да се скрие някой.

Интересно, защо няма гърци, които се крият в египетските тоалетни , драпащи да останат в Египет...
 
X

Да помогнем на украинските деца!