Ердоган се завърна в Турция под възторжени аплодисменти

07 юни 2013 в 08:06 3331 4

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган Снимка: ЕПА/БГНЕС
Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се завърна в страната си под възторжените аплодисменти на свои привърженици, отбелязва Ройтерс.

Управникът пристигна в родината си в тъмната част на деня, малко след полунощ, след като предпочете да изкара най-тежките дни от протестите на обиколка в Северна Африка.

Преди пристигането му, хиляди симпатизанти на неговата Партия на справедливостта блокираха пътя до летището, а после го чакаха до малките часове на деня, за да чуят изявлението му. Хората бяха настанени зад ограждения. В същото време хиляди техни сънародници продължиха с демонстрациите си срещу политиката на правителството, събирайки се на площад "Таксим" в Истанбул и в столицата Анкара.

Премиерът приветства симпатизантите си и призова за "незабавен край на демонстрациите, които изгубиха демократичния си характер и се превърнаха във вандализъм". Той увери, че полицейското насилие ще бъде разследвано. После благодари на привържениците си, че са запазили спокойствие и ги прикани да се приберат по домовете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови