ФБР обискира офиса на адвокат на Тръмп, той го обяви за атака срещу САЩ

OFFNews 10 април 2018 в 16:05 3745 0

ФБР обискира офиса на адвоката на Доналд Тръмп Майкъл Коен в Ню Йорк. 

Агентите са иззели документи, свързани с плащания, направени от адвоката до бившата порноактриса Сторми Даниълс (с истинско име Стефани Клифърд), която твърди, че е имала афера с Тръмп, но ѝ е било платено да мълчи. 

Клифърд твърди, че е имала афера с Тръмп, малко след като съпругата му Мелания родила сина им. Бившата порноактриса казва още, че е била заплашена да мълчи за аферата. 

Коен призна, че е платил на Стефани Даниълс 130 000 долара, малко преди президентските избори. По-късно бившата порноактриса заведе дело срещу Тръмп, като обяви, че не е подписвала документи за конфиденциалност, но бившият ѝ адвокат и бившият ѝ бизнес агент я накарали да подпише декларация, с която отрича да е имала връзка с Тръмп.

Според "Вашингтон пост" срещу Коен се води разследване. Той е обвинен в банкови измами и финансови нарушения, свързани с предизборната кампания на Тръмп. Според изданието сведенията били предадени на нюйоркските следователи от спецпрокурора Робърт Мюлер, който разследва руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. 

Президентът Доналд Тръмп коментира обиска в офиса на Коен, като го нарече "лов на вещици" и "нападение срещу страната". 

"Току-що чух, че са обискирали офиса на един от личните ми адвокати, добър човек. Това е позорна ситуация. Това е истински лов на вещици. Аз отдавна го казвам", коментира той пред журналисти. 

Тръмп подчерта, че на Мюлер са предадени над милион документи за по-скорошно приключване на разследването, но въпреки това то продължава. 

"Този лов на вещици продължава вече повече от 12 месеца, а реално и още по-дълго. Това е истински позор. Това е нападение срещу страната в истинския смисъл на думата", продължи той. 

Тръмп нарече обиска на офиса на Коен "ново ниво на несправедливост". "Те не откриха никакъв сговор с Русия. И причината за това е, че такъв няма", обяви Тръмп, като подчерта, че хората на спецпрокурора са въвлечени в най-големите конфликти на интереси, които е виждал. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки