Франция регистрира рекорден брой заразени от началото на пандемията

OFFNews 27 декември 2021 в 16:45 4388 1

Снимка Pixabay

Франция регистрира рекорден брой заразени от коронавирус от началото на пандемията. За последното денонощие новозаразените в страната са повече от 100 хил. души.

Заради новия вариант Омикрон през последния месец се наблюдава и удвояване на броя на хоспитализираните.

В района на Париж повече от 1 на 100 души са с положителна проба през последната седмица, съобщава регионалната здравна служба, цитирана от Асошиейтед прес. Повечето от тях са заразени с новия щам.

Броят на смъртните случаи също се увеличава. За последната седмица в страната са починали повече от 1000 души. Така общият брой на починалите от коронавирус от началото на пандемията е над 122 000 души.

На този фон президентът Еманюел Макрон днес провежда извънредни срещи за следващите стъпки за справяне с вируса. Някои от медиците призовават учениците да не се връщат в клас, както и отново да се въведе вечерният час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

27.12 2021 в 17:31

Това при страна с 91% ваксинационно покритие от две дози. Дотук с хипотезите за ефективността на ваксината. А ако предпазваше от смърт, тогава нямаше да има никакъв повод от подобно затваряне и мерки - нали 91% биха били предпазени в тази страна? На челните места по нови случаи? Голяма шашма, очевидно. И за съжаление.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews