Ген. Константин Попов: Авторитетът на Путин е разклатен, егото му е наранено

Не може да водиш освободителна война с наемници, каза бившият началник на отбраната

OFFNews 27 юни 2023 в 10:51 1112 1

Константин Попов

Снимка Министерски съвет

Константин Попов

Бунтът на Пригожин е голям урок, защото не можеш да водиш освободителна война с наемници. Когато нямаш идеологията на освободител, а използваш наемници, въпросът на чистотата на това, което правиш, се поставя под въпрос.

Това заяви пред bTV бившият началник на отбраната ген. Константин Попов. Според него еднодневният бунт на Евгений Пригожин е разклатил авторитета на руския президент Владимир Путин. По думите му по време на видеозаписа на руския президент, в който обявява, че е започнал метеж, че по някакъв начин личното му его е било "нарушено":

"Личеше си по начина му на държание и на говорене. Той искаше да вдъхне доверие на руснаците, че вървят в правилния път, да мобилизира обществото, че страната е в опасност и че лидерът, който може да решава тези въпроси е точно той."

Мнението на ген. Константин Попов, че планът на Путин за войната в Украйна не се сбъдва."Ако украинците искаха да живеят под скиптъра на Путин, нито Зеленски, нито Западът с тяхната помощ, щяха да спрат войските на Путин", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews