Ген. Олександър Павлюк поема Сухопътните войски на Украйна

OFFNews 11 февруари 2024 в 13:33 2911 22

ген. Олександър Павлюк

Снимка БТА/АП

ген. Олександър Павлюк

Украинският президент Володимир Зеленски назначи Олександър Павлюк за нов командващ Сухопътни войски на мястото на Олександър Сирски, предаде Укринформ.

Съответният указ, който влиза в сила от днес, е публикуван на сайта на президентството.

Вчера Павлюк, който е с чин генерал-лейтенант, бе освободен от длъжност първи заместник-министър на отбраната на Украйна. Той ще поеме командването на Сухопътни войски от генерал-полковник Олександър Сирски, който по-рано тази седмица смени като върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни.

Зеленски смени и началника на генералния щаб

Вчера Зеленски обяви пет нови висши военни назначения. Целта е укрепване на украинската отбрана близо две години след руската пълномащабна инвазия в страната, отбелязва Ройтерс.

Зеленски обяви Залужни и Буданов за Герои на Украйна

Украйна изпитва недостиг на хора и техника и посрещна новата година с малко успехи на бойното поле през миналата. Освен това тя е изправена пред прекъсване на военната помощ от най-големия си поддръжник - Съединените щати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1700

22

Люгер Химарс

12.02 2024 в 00:04

Моето очакване е, че ЕС и САЩ ще замразят конфликта и ще включат Украйна в кръговете на лицемерната и фалшива политика, затривайки половината им страна.

Някога така предпочетоха Сърбия и ликвидираха половин България.
Днеска са за Русия директно или индиректно, защото се видя, че тези държави и хора истински няма да помогнат, така че да има качествена разлика.

Според мен с тези си действия и бездействие ЕС и САЩ се закопават много тежко, и последствията ще бъдат най-вече липса на воля, оптимизъм ентусиазъм в подопечното природонаселение. От другата страна на границата ще имаме и тържествуващ русня-фашизъм, а също и един голям световен знак за всеки бабаит - идва времето на силоващината, който каквото иска да гепи - да действа, какво тук значат някакви си международни договори, щом нито една страна не държи на подписа си и отговорностите си под тях?

Време е Украйна да спре по славянски да лежи на чуждо ала-бала. Да си сформира съюз и най-вече - да си произвеждат снаряди САМИ.

500

21

781000

11.02 2024 в 23:18

Тези които аз познавам са от Ивано-Франковск, далече от войната. Това което ми казаха, е че според тях войната ще продължи много дълго, и също така че корупцията е нетърпима.
През 2012 в Донецк имаше 1/4-финал и полу-финал на европейското по футбол.
Не знам откъде се появи тази неистова омраза, този терор.
Може би от завистта на Путин, че поискаха да станат нормална държава ? Дали Майданът беше подпомогнат от тези, които сега не искат да дават повече оръжие ? Ако наистина е така, това е... нямам думи.

-1700

20

Люгер Химарс

11.02 2024 в 22:35

В Лондон, където често ходех на украинските митинги (напоследък нямам никакво време) познавам поне 50 човека Украинци, изселили се от градове около Донецк и Купянск след руското нападение 2014. Говорят за масово украински население, тероризирано от властите там. Говорът е "Суржек", местната смесица от украински-руски. Става дума за чист геноцид базиран на смазващ терор и страх.

-1700

19

Люгер Химарс

11.02 2024 в 22:33

78, респект.
Вижте този филм, мисля че е правдив.

500

18

781000

11.02 2024 в 19:25

но в никакъв случай не претендирам че съм прав за населението там.
Наскоро бях в Рига, чудесен град. С изненада забелязах, че почти 80% от хората, които срещах по улиците говореха руски, Латвийският, (който е напълно различен език), е задължителен за всички надписи например и това стриктно се спазва, дори на пазара където продават рускоезични бабички. Близо 30% от населението е рускоезично и въпреки това не забелязах никаква омраза. Говорих с латвийци, които ми казаха - рускоезичните са латвийци и знаят и латвийски, толкова. Но Латвия не представлява и 1/20 от Украйна, а като ресурси, може би още по-малко, и успяват да живеят в мир. Поне засега.

500

17

781000

11.02 2024 в 19:10

@Люгер Химарс моят принос също е скромен - дарявам малко, но редовно за кампаниите на NAFO 69th Sniffing Brigade, не знам дали мога да дам адреса тук, които редовно правят кампании за дронове, бронирани автомобили и т н. Подарих стария си телевизор и други полезни неща на украински бежанци във Франция, които тук са третирани по съвсем друг начин от този който знаете в Бг.
Ще се опитам да го намеря. Това което казах за жителите на Донбас се чува по френската телевизия, а и гледам резултатите от изборите преди Майдана, където почти 90% от гласовете са за проруските кандидат-президенти.

-1700

16

Люгер Химарс

11.02 2024 в 17:58

това е Ваше лично мнение.
Гледайте Донбасс на Сергей Лозница, било е официално предложение на Украйна за Оскар през 2017 (казвам го, за да кажа, че има легитимност филма), от друга страна ръководството на Украйна има своите търкания с този режисьор, след като той не дава версия на филма на украински език. Казвам го, като човек, който следи непрекъснато конфликта от 2014 насам, включително през четене на стотици доказателства на доброволчески общности от местни хора, които документират руското приствие, престъпление и концлагери в Донецка област. Филмът отговаря на всичко това. Прочете например за Лагерът в Донецк "Изолация", има и статии на български и т.н.
Въобще, за да кажете, че няма украинци там - мисля, че се ръководите от предимно руски сведения за мястото, с което не Ви обвинявам в нищо.
Моят принос като цяло, освен финансова подкрепа за ВСУ, е много скромен, но аз боядисах паметника на съветската армия в цветовете на Украинското знаме през 2014 година.

500

15

781000

11.02 2024 в 17:32

@Люгер Химарс в Донбас окупиран от 2014та за мен отдавна почти няма украинци, не е така в Запорожие, Мариопул, Мелитопол и т н които евентуално могат да бъдат освободени при адекватно въоръжение.
За ЕС, една френска шега - защо петелът е символ на Франция ? Това е единствената птица, която може да пее, докато краката и са в ла*на. Та в ЕС са се събрали много петли.

-1700

14

Люгер Химарс

11.02 2024 в 17:09

78, оставянето на милиони в лапите на руски геноцид не е "излишно геройство", точно българите с нашата история трябва да разбираме това...

-1700

13

Люгер Химарс

11.02 2024 в 17:08

да не забравяме, че и престрастяващите ЕС дотации вървят и с комунистически условия за планова икономика. Но на такива като ФАР РАЙДЪР точно това им е най-удобно, нищо че е застой в миналото, където по принцип си битуват такива хора, били те електорат на соц номенклатура или самата номенклатура. .
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки