Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Германия увеличава военната помощ за Украйна: Праща още ПВО, артилерия и оборудване

Няма да позволим на никого да отслаби Украйна, благодаря на всички, които помагат, каза украинският президент Володимир Зеленски

OFFNews 12 септември 2023 в 12:01 1765 2

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

Германия увеличава пакета от военна помощ за Украйна, включващ системи за противовъздушна отбрана, артилерия и друго военно оборудване, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, предаде Укринформ.

В традиционното си вечерно обръщение Зеленски заяви, че на среща в Киев с германската външна министърка Аналена Бербок е потвърдил договорената с германския канцлер Олаф Шолц доставка на допълнителни системи за противовъздушна отбрана (ПВО), артилерия и оборудване.

Украинският президент каза, че е постигнал напредък с други партньорски държави по отношение на нови доставки на системи за ПВО.

Той съобщи, че също се е срещнал с министъра на отбраната на Украйна Рустем Умеров, първия заместник-министър Олександър Павлюк и заместник министър-председателя Михайло Федоров относно обезпечаването на украинските войници. Тримата обсъдили как цялото счетоводство на армията да бъде дигитализирано, което ще се случи със съдействието на министерството на цифровата трансформация.

Володимир Зеленски призова всички украинци да останат фокусирани върху защитата на държавата, както и в първите дни на войната:

"Врагът се надява единствено ние да не издържим. Украйна трябва да издържи. Всичко, което ни укрепва, е приоритет. И само това е приоритет. Никакво отслабване! И ние няма да позволим на никого да отслаби Украйна. Слава на всички наши войници! Благодаря на всички, които помагат!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Кок

12.09 2023 в 14:51

Германия винаги е била много толерантна към съюзниците си спомнете си 2св.война немците у нас са се държали като истински приятели не съм чул за откраднати вещи Пиянски истории.Плащали са си всичко и е Голям шанс за Украйна да има такъв съюзник накрая ще се установи че победата на Украйна е изкована най вече с немско уръжие методика и съвети

2550

1

alfakentavur

12.09 2023 в 12:31

В цялата човешка история няма такова обединение на десетки нормални и цивилизовани държави срещу една мракобесна фашистка диктатура. И затова Путлер ще загуби.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews