Ядосан, че трябва да си сложи маска, руснак застреля няколко души в Москва

OFFNews 07 декември 2021 в 16:03 2950 0

Мъж уби двама и рани трима, сред които и дете в Москва, след като отказал да си сложи маска. Един от загиналите е охранител, а другият е администратор. Трагедията се случи в държавен център за обществени услуги в югоизточната част на Москва. Стрелецът е бил обезвреден и задържан.

Според кмета Сергей Собянин лекарите правят всичко възможно, за да помогнат на ранените. Според местни информационни агенции сред ранените при стрелбата има и дете.

Следователите от московската полиция са образували наказателно производство за стрелбата.

Стрелецът е бил въоръжен с бойно оръжие, което не е било регистрирано. В социалните мрежи изтече и името на стрелеца - Сергей Глазов. Заради съвпадението на имената бяха разпространенени снимки на пдполковник от запаса със същото име и той и семейството му вече се оплакаха от тормоз. 

От АФП отбелязват, че подобни масови стрелби не са често явление в Русия, макар тази година страната да бе разтърсена от два подобни инцидента - в училище и в университет, при които загинаха още хора.

При една нашумяла публична стрелба през 2019 г. въоръжен мъж откри огън близо до централата на вътрешното разузнаване на ФСБ в центъра на Москва, като уби офицер и рани петима души.

Други подобни случаи са регистрирани в армията, като през 2020 г. 20-годишен войник уби трима свои съслужещи във военна база близо до град Воронеж.

При подобна атака през 2019 г. млад новобранец застреля осем военнослужещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков