Кандидат-президент обеща да построи море в Сърбия

OFFNews 31 март 2017 в 11:11 14710 6

Един доскоро никому неизвестен студент по комуникации най-вероятно ще се класира на второ място в президентските избори в Сърбия в неделя.

Това е 25-годишният Лука Максимович, който ползва псевдонима Бели Прелетачевич (б. а. - "прелетачевич" е думата, с която сърбите наричат политиците, прескачащи от партия в партия). Бели е лидер на партията "Не си опитвал сармите" и влиза в образа на безскрупулен политик лъжец, иронизирайки истинските политици в страната. Пародийните му видеа събират милиони гледания в интернет, а младите хора се очаква масово да го подкрепят на вота.

В момента социолозите дават на Бели внушителните 18% от гласовете на сърбите, което ще го нареди на второ място след премиера Александър Вучич.

Успехът на лидера на "Не си опитвал сармите" привлече вниманието и на световните медии и вчера Бели даде култово интервю за Би Би Си.

В него той посочи, че е като всички други сръбски политици, които обещават да построят заводи. Той обаче щял да построи не само заводи, но и цяло море в Сърбия.

"Действам заедно с народа. Аз ги лъжа - те ми вярват", заяви Бели Прелетачевич в интервюто.

А следващите снимки показват, че той е напълно готов за президент не само на Сърбия, но с лекота би спечелил избори и в някои съседни държави.

Бели с бяло агънце в ръце.

Бели обича малките деца.

Бели се среща с арабски шейхове и ще докара инвестиции от Катар в Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

7

Перко

31.03 2017 в 15:01

Eй тъй се обещава! Не като нашите - заплати, пенсии и разни други дреболии. :)

42249

6

Denis Rizanov

31.03 2017 в 13:54

Бели се среща с арабски шейхове и ще докара инвестиции от Катар в Сърбия.

Ох майко-о-о-ооооооо!
Само аз ли имам "дежа-вю" за катарските инвеститори?! Нашия шебек беше завел всичките си министри да просят в Катар! Тва тунели под Шипка, тва хай-спийд магистрала Варна-Русе, Русе-В.Търново, тва международно летище Щръклево, дето щяло да конкурира Букурещ 1 и 2...
бойче, оди стани един президент у Сърбия, да мое да си под ръка на Сретан, че не му се идва отново до България!

14355

3

neverland

31.03 2017 в 11:38

Дам, явно навсякъде по света изпитват глад за навлизани на антисистемни(на пръв поглед)хора във власт...Тръмп, този, Слави...

Време е за нова политики-икономическа система.

10571

2

Hissarion

31.03 2017 в 11:30

Образът се казва Любиша Прелетачевич. Прелетач, ще рече такъв къде сменя постоянно партиите. Много познат и у нас феномен.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews