Като в изповедалня: Навални вече разговаря с адвокатите си през тъмно стъкло

OFFNews 15 септември 2022 в 14:27 3044 1

Наовални

Снимка Архив

Алексей Навални

Критикът на Кремъл Алексей Навални обяви, че администрацията на Наказателна колония № 6 във Владимирска област, където той излежава присъда, продължава да нарушава правата му.

Според профилите на опозиционния лидер в социалните мрежи на адвокатите му е било забранено не само да предават каквито и да било документи, но и да ги показват на затворника.

"На днешната среща с адвоката вече не се възмущавахме от новото изобретение на Кремъл и затворническите власти, а просто се смеехме. Не можехме да спрем да се смеем в продължение на 5 минути.

Никой никога не беше виждал подобно нещо. По-рано на адвокатите им беше забранено да предават каквито и да било документи, като ги бяха оградили от мен с плътна стена от метални решетки и пластмаса, но сега тази пластмаса беше направена непрозрачна. Залепиха я с тиксо и сега адвокатите не могат дори да ми покажат никакви документи.

И срещата с адвокат прилича максимално на изповед в католическа църква. Седя на стол в стая с размери метър на метър. Пред мен има пластмасова стена, зад която смътно виждам силует на мъж. По гласа му мога само да предположа, че е адвокат. И сега все ми се иска да кажа: "Съжалявам, отче. Съгреших", написа Навални.

Предишния ден сътрудниците му разкриха, че на затворниците в колонията е забранено да обсъждат каквото и да било с политика. Твърди се, че когато водят Навални, се звъни с три камбанки - сигнал за затворниците да се обърнат или да се отдалечат от прозорците, ако критикът на Путин е на открито в този момент.

От началото на август до началото на септември Алексей Навални е изпращан в карцер четири пъти. Вкарван е там, защото разкопчал копче, не изпълнил молбата на пазача и се представил неправилно. Политикът е обявен и за "постоянен нарушител" в наказателната колония, поради което ще вижда рядко със семейството си.

Според Навални администрацията на колонията го преследва заради политическата му дейност. По-специално за това, че е създал синдикат на затворниците и го призова да гласува срещу проправителствените кандидати на изборите през септември 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

15.09 2022 в 14:32

ууу като прокажен, какъв страх го тресе Путин от един посредствен дисидент дори


ех, едно време какви дисиденти имаше, вълшебници... хехе

чудя се как още е жив

 
X

Да помогнем на украинските деца!