Киев поиска Г-20 да оттегли поканата до Владимир Путин за срещата на върха в Бали

OFFNews 01 ноември 2022 в 16:55 2029 3

В. В. Путин

Снимка Kremlin.ru

Владимир Путин

Поканата до Владимир Путин за участие в срещата на върха Г-20 в Бали да бъде оттеглена, апелира във вторник говорителят на украинското МВнР Олех Николаенко.

Причината за искането на Киев е публичното признание на руския лидер, че е издал заповед за атакуване на цивилни цели в Украйна. Путин заяви в понеделник, че това е било отговор на атака срещу руски кораби в Севастопол, за която той обвини Украйна. Заплаши, също така, че „това не е всичко“, което Москва би могла да направи.

„Путин призна публично, че е наредил ракетните обстрели срещу украински цивилни лица и енергийната инфраструктура. Ръцете му са изцапани в кръв и не може да му бъде позволено да сяда на една маса със световните лидери“, написа Николенко в Туитър. След което добави: „поканата за Путин на срещата на върха (Г-20 ) в Бали трябва да бъде оттеглена, а Русия трябва да бъде изгонена от Г-20“.

Решителна реакция на международната общност поиска и президентът на Украйна Володимир Зеленски, който също заяви, че „за Русия няма място в Г-20, ООН и други структури, създадени с цел защита на мира“. „Русия, каза украинският лидер, използва тези структури за да прикрива с тях собствените си престъпления“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

1

Johnny B Goode

01.11 2022 в 17:24

Що бе, нека да отиде.
Унижението никой да не говори или да седне с него на маса ще е много по-голямо.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков