Китайските власти издирват онлайн мистериозен протестиращ срещу Си Дзинпин

Днес китайският президент трябва да получи третия си мандат като партиен ръководител на Китайската комунистическа партия

OFFNews 14 октомври 2022 в 14:04 1806 0

Снимка Twitter

Китайските власти издирват мистериозен протестиращ, който вчера организира драматична протестна демонстрация срещу президента Си Дзинпин, предаде Би Би Си.

Протестиращият се е качил на моста Ситун в пекинския квартал Хайдян и е опънал два големи транспаранта, призоваващи за прекратяване на суровата политика на Китай по отношение на COVID-19 и за сваляне на китайския президент. Неидентифицираният мъж е запалил автомобилни гуми и е скандирал лозунги по високоговорител.

Китайските държавни медии запазиха мълчание, но снимките и видеоклиповете от събитието масово се разпространиха в интернет, което предизвика бързи репресии от страна на цензурата на платформите за социални медии и приложението WeChat, използвано масово от китайците.

На фона на протестната демонстрация днес ще се състои историческия конгрес на Комунистическата партия, на който Си Дзинпин трябва да получи трети мандат като партиен ръководител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика