''Много силни и ефективни'': Зеленски поздрави войници на фронта в Бахмут

OFFNews 29 юли 2023 в 15:03 3666 1

Зеленски се ръкува с украински боец

Снимка Стопкадър Telegram

Зеленски се ръкува с украински боец

Украинският президент Володимир Зеленски за трети път посети Бахмут от началото на войната, където се срещна с украински бойци и ги поздрави, става ясно от видео, публикувано в Telegram. 

"Бахмут е една от най-предните позиции на силите за специални операции на Украйна. Чух доклад от командирите и говорих с нашите воини. Много силни, много ефективни! Благодаря ви!", написа украинският президент.

Зеленски уточнява, че не може да даде повече информация за работата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но че тяхното изпълнение на задачите в името на сигурността на Украйна е "истинско геройство". "Слава на ВСУ! Чест за вас!", пише още Зеленски. 

През изминалата седмица украинските сили се активириха и контранастъплението към превзетите от Русия територии започна. Украинската армия бавно настъпва и в района на Бахмут.  

"Руските войски се бият за всеки сантиметър в Бахмут. Противникът използва интензивно артилерийски и минометен огън. Ние постепенно настъпваме и освобождаваме нашите земи. Русия е съсредоточила значително количество артилерия в районите на Клещеевка, Курдюмовка и Андреевка. Унищожаването на тази техника сега е една от основните задачи на Въоръжените сили на Украйна", съобщи командващият Сухопътните войски Александър Сирски, предаде УНИАН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews