Най-тежката обида към неваксинираните, изречена от държавник. Макрон разбуни духовете във Франция

OFFNews 05 януари 2022 в 21:05 22168 13

"Неваксинираните, наистина искам да ги разгневя. Затова и ще продължим по този начин до края. Това е стратегията", заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю за вестник "Паризиен" късно снощи.

Еmmerder - изразът, който Макрон използва, може да се преведе като "да разгневя и създам неприятности", но също и "да ги вкарам в лайната".

А каква е стратегията, за която говори френският президент? Пълно ограничение за неваксинираните срещу COVID-19 да имат социален живот. 

Изказването на Макрон е на фона на забавянето на гласуването на законопроект за задължително изискване за ваксинационен паспорт в страната. Приемането му ще направи невалидни отрицателните тестове срещу COVID-19 и те няма да важат за достъп до обществените пространства, включително заведенията и транспорта.

"Така че трябва да уведомим (неваксинираните) - от 15 януари вече няма да можете да ходите на ресторант, няма да можете да си вземете питие или кафе, или да отидете на театър или кино", каза още френският президент в интервюто. 

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство реагираха най-остро на думите на Макрон.

Лидерът на "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон определи интервюто като потресаващо: "Осъзнава ли какво говори? СЗО говори за убеждаване вместо за принуждаване, а той говори за още по-голямо досаждане на неваксинираните. Това е потресаващо."

Според лидера на Национален сбор Марин Льо Пен един президент не трябва да говори подобни неща: "Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и уверява, че иска да превърне неваксинираните в граждани втора категория. Макрон е недостоен за поста си."

Към момента ваксинирани срещу COVID-19 с поне една доза във Франция са 53 015 741 души - близо 79 % от населението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

992

11

Gesh21

10.01 2022 в 00:35

На те,и които се ваксинират и са " ЗА" ваксинацията спокойно бих им предложил да се набодат по тялото със спринцовки пълни с незнайно каква субстанция до като заприличат на таралежи. ТВ ВАКСЪРИТЕ и без друго нямат мозък в празните тикви ами така поне ще заприлича на таралежи. В същност като си помисля добитъка трябва да се ваксинира с такива експериментални субстанции. На същите тези безмозъчни същества " ВАКСЪРИТЕ" ще им препоръчам да влязат във ютюб и да изслуша лекциите на Патрик Удс пък тогава да решат за себе си. Трудно е да помогнеш на идиот когато той сам не желае помощ. Светът се тресе от протести срещу налагането на този фашизъм ,но те пак приписват за ваксинация ,че и агитират. Ами слабоумници...бъдете се колкото искате,но не ни налагайте вашите идеи. Да не спо едвам и колко хора вече починала в световен и пи специал о в европейски мащаб. В същност информа ията я има на официалната страница на ЗДРАВНАТА КОМИСИЯ НА ЕС.Скоро ще започнат и политически физически убийств. Надявам се да съм до ър пророк защото за да се отървем от това и след като не ни чуват начина е физическа елиминация.

992

10

Gesh21

10.01 2022 в 00:22

Ами на Макрон му препоръчвам (както и на всички държавни лидери да продължава(т) в същия дух и не е и,ключово да ги последва съдбата на братята Кенеди ( особено на JFKennedy),или Алдо Моро . Живеем в бурни времена,а нужното се намира срещу незначителна сума. Никак не е сложно,а на някои няма да им е и за първи път!!!

992

9

Gesh21

10.01 2022 в 00:19

Ами на Микронезия му препоръчвам (както и на всички държавни лидери да продължава(т) в същия дух и не е и,ключово да ги последва съдбата на братята Кенеди ( особено на JFKennedy). Живеем в бурни времена,а нужното се намира срещу незначителна сума. Никак не е сложно,а на някои няма да им е и за първи път!!!

11936

8

Христо Венев

07.01 2022 в 09:43

Обикновен, арогантен и вече явен, без никакво прикритие, фашист.????

11300

7

yoghurt

06.01 2022 в 09:27

Симо, давай по същество. Каква е ефективността на препарат, който са ползвали 25% от населението? Да не би новозаразените от цялото население да са само неваксинирани, или отново същата пропорция се запазва - 23% тоест, 2% ефективност? Не влизат в болница? 15% са ваксинирани днес само - тоест, 10% ефективност ? Ако ваксината срещу хепатит беше 2% ефективна срещу разпространение и 10% ефективна срещу влизане в болница, щяхме може би да не сме тук сега. Аз забранявам ли ти да се ваксинираш, нищо че ако махнем пика сред ваксинираните боледуващи от две седмици - преди бяха 20% от новозаразените, припомням, сега са 30, процентът от днес щеше бъде 7% новозаразени? Много е удобно да обобщаваш. Удобно е също да не слушаш мнозинството от сънародниците си, наричайки ги прости, тъпи и призовавайки за изтреблението им - усети ли кога фашизмът и тоталитаризмът ти влязоха под кожата?

1896

6

Simo

06.01 2022 в 08:54

За съжаление антиваксърите в голямата си част са прости и неуки хора. А образованите между тях явно са силно психически повредени, но в същото време са по-опасната част от антиваксърите, защото са "просветени" психохондрици.
Смятам, че психохондриците трябва да се насочват към задължителен психиатричен преглед и да се вземат законови мерки поне срещу публичните им изяви. Техните изявления са опасни за хората, както и за самите тях, но те живеят в паралелна "реалност"...
Добре е новосфомираната комисия в МЗ да вземе това обстоятелство на дневен ред, защото тези хора са сто пъти по-опасни и вредни за обществото от тъпите антиваксъри.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки