Нетаняху приет по спешност в болница заради дехидратация

OFFNews 15 юли 2023 в 18:04 1431 0

Бенямин Нетаняху

Снимка БТА/АП

Бенямин Нетаняху

Мнистър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е преминал спешно медицински прегледи в израелска болница, след като се почувствал зле, съобщава Ройтерс.

73-годишният Нетаняху е бил в пълно съзнание на път за болница "Шиба" в Тел а-Шомер и е бил приет в спешното отделение, съобщи израелската телевизия "Канал 12", цитирайки лекаря на премиера. Той не е приел успокоителни и не е имало процедури, които да го обявят за нетрудоспособен, уточнява "Канал 12".

Кратко изявление от офиса му потвърди, че той е в Шиба, в добро състояние и му се прави медицинска оценка. Впоследствие израелски медии съобщиха, че първоначалният преглед не е установил нищо нередно, а предварителната диагноза е дехидратация. Лекарите са препоръчали да му бъдат направени рутинни изследвания.

Тел а-Шомер се намира близо до крайбрежна Кесария, където Нетаняху има частна резиденция. Израелските медии твърдят, че той е бил там, когато се почувствал зле.

Нетаняху се разболя по време на еврейския празник Йом Кипур в началото на октомври и за кратко беше хоспитализиран. През уикенда Израел беше обхванат от гореща вълна.

Консервативният лидер ветеран е в центъра на политическа буря и заради плана си за реформа на съдебната система, която да ограничи властта на Върховния съд. Сега той може да отменя решения на изпълнителната власт. Намеренията на кабинета му предизвикаха масови протести в Израел на хора, обезпокоени за независимостта на съдилищата.

Това засили напрежението с администрацията на САЩ заради твърдата позиция на религиозно-националистическото му коалиционно правителство по отношение на палестинците. Успоредно с това Нетаняху е подсъдим по три дела за корупция, в които той отрича да е извършил нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови