Осъдиха жител на Чита, сънувал Зеленски и разказал съня си в социалните мрежи

Красимир Крумов 12 декември 2022 в 19:47 8132 5

Иван Лосев

Снимка Instagram / Иван Лосев

Иван Лосев

Съдът в руския град Чита глоби с 30 хиляди рубли гражданин, който сънувал украинския президент Володимир Зеленски. Проблемът не е в това, че украинският лидер му се е присънил, а в това, че е разказал съня си в социалните мрежи, съобщава телевизионната компания РБК. Мъжът е осъден за дискредитация на действията на руската армия и публикуване на фейкове за нея.

От Централния районен съд на Чита потвърдиха, че блогърът е осъден да плати 30 хиляди рубли (900 лева) за дискредитация на ВС на РФ. Иван Лосев, който е абонат на обявения в Русия за чуждестранен агент Инстаграм, собственост на компанията „Мета“, заяви пред медията, че няма да обжалва съдебното решение. „Мързи ме, а и сигурно е безполезно“, смята мъжът.

Делото е гледано в отсъствието на Лосев, тъй като не бил уведомен навреме за датата и началото на изслушването, съобщава местното издание „Телеинформ“. Инкриминираното деяние е преразказ на сън. След като попаднал в царството на Морфей, заспал, по-просто казано, сънища нахлули в съзнанието на жителя на Чита. Сънувал, че го мобилизират и го откарват в лагер за подготовка на мобилизирани, а там нахлули руски военни. Заедно с тях, бил и техният президент Володимир Зеленски. И това е целият сюжет, който донесъл на мъжа осъдително решение. До съд се стигнало, след като се намесила „полицията на сънищата“ – ФСБ.

От материалите по делото. Копие от екрана номер 4.

Днес сънувах, че са ме мобилизирали и са ме докарали в някакъв подготвителен лагер и в тоя момент там нахлува ВСУ начело със Зеленски. Всички ги закопчаха, канят се да г и разстрелват и в тоя момент Зеленски минава покрай мене и казва: „О, аз съм гледал сторитата ти в инста, „Слава на Украйна“, аз му отговарям „На героите Слава!“ Зеленски радостно ме потупва по рамото и ми казва: „така, тоя го пуснете, всички останали ги разстреляйте“.

И ето, ние си стоим с него и гледаме всичко, което се случва, а аз му казвам: „А може ли да си направя с вас селфи за инстаграм?“ Зеленски казва: „Може“ и в тоя момент се събудих, без да успея да се снимам с него. Дори се разстроих".

Лосев явно има чувство за хумор и сарказъм, което не е разбираемо за руските власти. В една от последните си публикации казва: „На мнозина сега им е интересно, кой ще победи? Руснаците? Или Украинците. Но само тези, които видят този пост, ще узнаят истината: Победата е зад гърба ми.“ А зад гърба му е зелена ГАЗ М-20 „Победа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

4

230 млрд баксов

12.12 2022 в 21:15

Колкото е по-близо крахът на империята, толкова по-безумни са законите ѝ. Цицерон

Тази новина е по един разказ на Илф и Петров - Страшният сън

https://chitanka.info/book/4491-neobiknoveni-istorii-ot-kolokolamsk

1236

3

БотоксПутю

12.12 2022 в 20:27

Руската Дума защо още не е гласувала закона за забрана на сънищата? Що за мекушавост?

345

2

Джендо Джедев

12.12 2022 в 20:26

"Я другой такой страны не знаю,
Где так вольно дышит человек." :D

22548

1

dolivo

12.12 2022 в 20:02

еййй, хитра защита в съда, "сънувах и разказах..."

ама не минало

НО, егати държавата съсипана, ово е свобода на словото
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика