Принуждават украинци да дават пръстови отпечатъци за руски паспорт

Почти 179 хиляди руснаци са загинали от началото на войната, съобщи ВСУ

OFFNews 10 април 2023 в 08:58 3557 4

Войната в Украйна

Снимка ВСУ/УНИАН

За последното денонощие украинските войски са унищожили още 670 руски окупатори

Руските окупатори продължават да извършват принудителна паспортизация в окупираните територии на Украйна. За да получат руски паспорт местните жители трябва да представят не само паспорт на украински гражданин и акт за раждане, но и пръстови отпечатъци, съобщи Генералният щаб на ВСУ, като дава за пример град Токмак в Запорожка област. 

Нашествениците заплашват жителите на окупираните територии с принудително изселване от собствените им домове и конфискация на имущество, в случай че откажат да получат руски паспорт. Освен това гражданите, които нямат руски паспорт, са подложени на постоянни обиски и сплашване.

Наскоро окупаторите измислиха нов начин да примамват местните да получат руски паспорт. Обещава се да им бъдат издадени държавни жилищни сертификати, които уж могат да се използват за частично плащане на жилище, закупено на територията на самата Русия, съобщи УНИАН.  

Украинските власти отбелязват, че получаването на руски документ като част от задължителната паспортизация не води автоматично до загуба на украинско гражданство. 

За последното денонощие украинските войски са унищожили още 670 руски окупатори. От началото на войната в Украйна загубите на Русия вече са около 178 820 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

10.04 2023 в 11:10

Има варианти в биометричните данни на документи за самоличност да има и отпецатъци, но са доста спорни и като че ли ще отпаднат в повечето случаи.
А тук ги събират задължително. При това на хора, които не са пожелали рашистки паспорт и които са априори чужди граждани. Което е и поредното военно престъпление.

-529

3

6екеr4о

10.04 2023 в 11:10

Уважаеми Алфа К.,
наскоро си вадих нова лична крата и направиха опит да ми вземат отпечатаци, който се оказа неуспешен, не знам защо.

А за насила придобилите руско гражданство украинци няма да има проблем, но... войната да свърши. Президент Зеленски и неговият екип се ползват с такова огромно доверие, че те биха могли не само Конституцията да променят, но и цялото им законодателство!

А и мошеничествата на мурзилките ще бъдат наказани!!!

22548

2

dolivo

10.04 2023 в 10:57

дигиталния паспорт нямаше ли отпечатък и снимка в него? биометрична идентичност се нарича. И телефона има такава концепция.

Въпроса е тук не метода, а защо се прави.

Руската перверзия е, че тактиката на тяхната война е изравняване на градовете с артилерия.

А убийството на хора стана непопулярно, следователно ги изселват.

2550

1

alfakentavur

10.04 2023 в 10:06

Само в страни от Третия свят съм чувал да се взимат отпечатъци за паспорт. Не че има съмнение, че СССРайхът е от Третия свят.
А това е като насилственото потурчване. Но няма шанс да продължи дълго и всеки насилствено порусначен ще може да стане нормален човек и гражданин на нормална държава отново в скоро време.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика