Протестиращи в Полша спират автобуси с украинци на границата и ги задържат

OFFNews 11 март 2024 в 18:38 5351 3

Снимка Getty Images

Протестиращи в Полша спират автобуси с украински граждани на границата, съобщи вицепремиерът по възстановяването Александър Кубраков в социалната мрежа "Х". 

Демонстрантите блокират контролно-пропусквателни пунктове на границата с Украйна и спират автобуси, пътуващи към и от Полша. Според данните на украинската държавна гранична служба днес са били блокирани общо пет ГКПП на полско-украинската граница. 

"От блокираната полска граница идват неприятни новини. Протестиращи и полиция спират автобуси, пътуващи към и от Полша. Пътниците са задържани без никакво обяснение. Подчертаваме, че тези действия са неприемливи спрямо украинските граждани", написа министърът.

Той обръща внимание на факта, че в такива автобуси има предимно жени с малки деца, хора в затруднено социално положение, учещи в Полша или просто транзитно преминаващи хора.

"Опитът те да бъдат превърнати в заложници на протеста изглежда неподходящ за цивилизования свят", заяви Александър Кубраков.

Протестите на полските фермери започна на 9 февруари и възпрепятства вноса на селскостопански продукти от Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-690

3

nms

12.03 2024 в 07:50

И какво се оказа, даже нашите копейки са цвете пред тия които ни ги сочиха за пример.
Ама как нали българите бяхме на-лошите, най големите копейки и всичко най.

2099

2

Mateevk

11.03 2024 в 19:18

Ами Полша е на дневен ред. Унгария си беше готова, после дойде Словакия, сега Полша, следваме ние с Молдова и санитарният кордон е готов. За да не го наричаме соцлагер пак. Не кзавам, че войната не създава проблеми или че такива поначало не е имало, но се използват много умело, за да се насочат протеститет в определена посока.

2994

1

Гражданин

11.03 2024 в 18:53

Тия протестиращи да не са като нашите патрЕоти и земеделци руски подлоги? Руска селскостопанска продукция, минаваща през Полша, не спират, украински бежанци и зърно спират.
 
X

Да помогнем на украинските деца!