Путин е регистриран като кандидат за президентския вот през март

OFFNews 29 януари 2024 в 13:05 821 2

Владимир Путин

Снимка БТА/АП архив

Руският президент Владимир Путин е регистриран като кандидат за президентските избори на 15-17 март, съобщи Ройтерс, като се позовава на Централната избирателна комисия. 

Очакванията са, че той ще спечели нов 6-годишен мандат и така ще стане най-дълго управлявалият руски лидер от 18-и век насам.

От началото на войната в Украйна Путин засили репресиите срещу представители на опозицията. Някои негови най-отявлени критици са в затвора, а други избягаха от страната. 

Онези, които се кандидатират срещу него на президентските избори, в това число и Борис Надеждин, който е противник на войната, имат срок до сряда, за да съберат необходимия брой подписи в подкрепа на кандидатурата си, уточнява БТА. 

Инициативният комитет, който издига Путин, веднага обяви, че предизборната му кампания започва незабавно и ще бъде водена едновременно във всички региони, информира Интерфакс. 

Досега ЦИК е потвърдила участието в президентския вот на Леонид Слуцки  от Либерално-демократическата партия на Русия, Владислав Даванков от партия "Нови хора" и Николай Харитонов - депутат от Комунистическата партия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

cunimi cu

29.01 2024 в 14:11

Да го начукам на путин.Това новина ли е .Новина може да бъде ако има друг кандидат.С

2099

1

Mateevk

29.01 2024 в 13:34

Ей, камък ми падна от сърцето! Притеснявах се много, че може да не го регистрират! А какъв ще е предизборния слоган? Може би - С най-дълго управлявалия от 18 век към 18 век и по-назад към светлото минало!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки