Путин: Нямаме лоши намерения към съседните страни, съветвам ги да не налагат мерки срещу Русия

OFFNews 04 март 2022 в 15:08 13943 15

Русия няма лоши намерения към съседните страни, всички нейни действия възникват единствено в отговор на неприятелски мерки срещу нея.

Това заяви руският президент Владимир Путин днес на церемония по вдигане на флага на новия ферибот "Маршал Рокосовски", съобщи ТАСС. 

Искам да подчертая: ние нямаме лоши намерения към нашите съседи и бих ги посъветвал да не ескалират ситуацията, да не налагат никакви ограничения. Ние изпълняваме всичките си задължения и ще продължим да ги изпълняваме", каза Путин. И допълни: "не виждаме нужда тук да ескалираме или влошаваме отношенията си. Всички наши действия, ако възникнат, винаги възникват изключително в отговор на някакви неприятелски действия срещу Русия."

Путин призова партньорите от съседните страни "да помислят как да нормализират отношенията и да си сътрудничат нормално". 

Отказът на чуждестранни партньори от съвместни проекти с Руската федерация нанася известна вреда, но поставените задачи така или иначе ще бъдат решени, каза Путин.

„Ние многократно сме показвали и сме готови да покажем още веднъж, че ако някой не иска да ни сътрудничи и си навреди по този начин, той ще навреди и на нас. Ще трябва да преместим някои проекти, да придобиваме допълнителни компетенции, както направихме за редица други проекти, включително в авиацията“, каза Путин. 

„Но ние все пак ще решаваме задачите, които са пред нас. Ние така или иначе ще ги решим и, освен това, в крайна сметка дори ще се възползваме от това. Защото ще придобием допълнителни компетенции. Ние сме в състояние да решаваме такива проблеми“, подчерта президентът. 

Според държавния глава, въз основа на най-модерните екологични и технологични стандарти, Руската федерация трябва да реализира всички проекти за социално, икономическо и инфраструктурно развитие, така че вътрешните разработки да гарантират високо качество на живот на хората. "Ние определено ще решим тези проблеми“, заключи Путин.

Говорейки за новия ферибот, президентът отбеляза, че той е проектиран по иновативни решения от Русия. "Да, това е международен проект и в реализацията му участваха наши партньори, включително и зад граница. Но иновативните решения са руски", отбеляза Путин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

16

Кровавый фашиский диктатор РФ кажется начал понимать что ему пиздец!

22548

13

dolivo

05.03 2022 в 11:10

казваш "нямаме намерение да нападаме", нападаш съседска страна, след това "ама не се плашете, няма страшно".

как да ви повярват?

-8580

11

На Лилипутин вяра да се няма. Хората в Расия вече дават милиони за да бъде арестуван.

2005

10

Топалка

04.03 2022 в 18:08

Има един безспорен показател. На къде бягат хората към Русия или към Европа от Русия. Никой не бяга от добрите намерения.

3714

9

GB

04.03 2022 в 17:55

Към нас, както и към Украйна ли? Пак добри намерения...и към нас ли? Не, благодаря!

-2175

8

IvanGrozn

04.03 2022 в 16:31

Аре бе тролове! Къде са ви аргументите? Къде е ловката стратегия, с която Путин ще излезне напред? Как всичко върви по план, а? Как бяхме готови да понесем всички санкции, а? И каква стана тя? Путин по телевизията с молби да не се ескалира напрежението. Не виждал нужда, разбираш ли. Нещо и на вас ви е трудно да замазвате руската простотия! Про руски твари бездушни!

1321

7

4rnor

04.03 2022 в 16:27

Не беше ли точно преди 9 дена като обясняваше на цял свят как Русия си била самодостатъчна, и че мерки срещу тях нямало да имат ефект? Сега пък жали по разпаднати патньорства. Последно? Кое от двете ще е? :D

Както вървят нещата, май до 2 месеца, руският народ пак ще остане само на зелева чорба ....
 
X

Да помогнем на украинските деца!