Путин обеща да не преследва гейовете

OFFNews 05 декември 2014 в 16:33 6159 10

Руският президент Владимир Путин обеща, че руските власти няма да преследват хората с нетрадиционна ориентация, съобщи РИА Новости.

Нямаме намерение да преследваме хората с нетрадиционна ориентация. Опитаха се да ни поставят такъв етикет и то точно тези, които преследват хората с такава ориентация, заяви Путин по време на среща с правозащитници.

Правата на тези хора не трябва да се нарушават нито в политиката, нито в професиите, нито в социалната сфера, подчерта руският президент.

Традиционното семейство и здравата нация са наш стратегически избор. Но едното не изключва другото, допълни Путин.

През юни миналата година Русия прие законопроект, забраняващ гей пропагандата.

В законопроекта бяха включени и наказания за разпространяването на информация, която има за цел да създава у децата нетрадиционни сексуални разбирания, както и информация, която създава привлекателност в такива отношения и обърква представата „за социалната пълноценност на традиционните и нетрадиционните отношения“.

Законопроектът предвижда глоба между 4000 и 100 000 рубли, ако пропагандата се случва чрез интернет или медиите. За юридически лица пък глобата може да е до 1 млн. рубли. Чужденците пък, които са признати за виновни за гей пропаганда, могат да бъдат изгонени от Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика