Радев във Фейсбук: Поздравления за Макрон, без Франция няма Европа

offnews 08 май 2017 в 12:28 6672 11

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев поздрави новия си френски колега Еманюел Макрон за победата му на изборите за държавен глава във Франция.

"Поздравявам Еманюел Макрон за убедителната му победа на президентските избори! Без Франция няма Европа", написа в социалната мрежа Радев.

Еманюел Макрон ликува на изборите във Франция след като завоюва 66,06 на сто от гласовете срещу 33,94% за конкурента му - националистката Марин льо Пен.

Цялото послание на Радев:

Поздравявам Еманюел Макрон за убедителната му победа на президентските избори! Без Франция няма Европа. Вотът на френския народ потвърждава неговата привързаност към споделените ни ценности: свобода, солидарност, единство в многообразието и споделени отговорности за общото бъдеще на съюза.

Вярвам, че Еманюел Макрон, който въплъти тези очаквания на французите и на всички убедени европейци, ще вложи тази политическа енергия в укрепването на единството на ЕС, което днес е поставено на изпитание.

Убеден съм, че Франция избра президент, който ще работи за родината си със същата страст, с която тя го издигна, припозна и избра за свой лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

8

Denis Rizanov

08.05 2017 в 19:39

Скъпа ми йоана, има правила и норми в дипломатическите отношения. Наричат се протокол.
В една част от тях се ограничават личните постъпки и волеизявления на човека заемащ определен дипломатически пост, в друга се предписват задължителни действия или бездействия по даден повед, които е прието да се тълкуват по определен начин.
Например това, че дъртата бабичка, която може би е вече във фризера, на сватбата на големия си внук се беше облякла в жълтакава рокля и подобен цвят капела. И това беше разчетено по точно определен начин. Така е и в дипломацията.
Виждам, че ти си една изключително фрустрирана и недоклатена особа, за да ги знаеш тези неща. А и забелязвам, че прояваваш класически симптоми на "обсесия" спрямо г-н Радев, който в момента е действащ президент на България.

63994

5

Red or Dead

08.05 2017 в 16:52

Професоре, гложди ме една мисъл, гледам 'чесън' във всеки коментар споменава с повод и без повод Генерал Решетников......та мисълта ми е, дали покрай жената на 'чесън'-РУСКИНЯТА, в някаква ситуация този Генерал да е опънал жартиерът на чеснока....ей тъй шегувкайки се....хихихихииии....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки