Разкриха световна садистична мрежа за изтезания на маймунки, простираща се от САЩ до Индонезия

OFFNews 20 юни 2023 в 16:28 2770 0

Семейство дългоопашати макаци

Снимка Getty Images

Семейство дългоопашати макаци

Едногодишно разследване на Би Би Си разкри садистична световна мрежа за изтезания на маймуни, простираща се от Индонезия до САЩ. Световната служба е открила стотици клиенти в САЩ, Великобритания и други страни, които са плащали на индонезийци да заснемат видео как изтезават и убиват малки дългоопашати макаци.

Кръгът за изтезания започва да функционира в YouTube, след което се премества в частни групи в приложението за криптирани съобщения Telegram. Сега полицията преследва потребителите на въпросните зверски материали и вече са извършени няколко ареста, разкрива Би Би Си.

Журналисти на британската медия са влезли под прикритие в една от основните групи за изтезания в Telegram, където стотици хора се събират, за да измислят идеи за зверски изтезания и да възлагат на хора в Индонезия и други азиатски страни да ги изпълняват. Целта на садистите е била да създават видеа по поръчка, в които малки дългоопашати маймуни макак са малтретирани, измъчвани и понякога и убивани.

Разследването на Би Би Си проследява садистите в Индонезия, както и разпространителите и потребители в САЩ, и получи достъп до международните правоприлагащи органи, за да ги изправи пред съда.

Майк Маккартни е ключов разпространител на жестоките видеоклипове в САЩ и е известен с псевдонима си "Кралят на изтезанията". Пред Би Би Си той описа момента, в който се е присъединил към първата си група за изтезания на маймуни в Телеграм.

"Бяха организирали анкета - искате ли да участвам с чук? Искате ли да се включат клещи? Искате ли отвертка? Полученият видеоклип е най-гротескното нещо, което някога съм виждал", разказва Маккартни пред Би Би Си.

Маккартни е бивш член на рокерска група и е прекарал известно време в затвора. Той администрира няколко групи в Telegram за насилие срещу малките маймунки. "Това не е по-различно от парите за наркотици. Парите от наркотици идват от мръсни ръце, тези пари идват от кървави ръце", каза той пред Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков