Разузнаването в Киев: Путин е определил нов срок - Донбас да бъде превзет до края на март

OFFNews 16 февруари 2023 в 14:43 6032 6

Юсов
Андрий Юсов.

Руските окупатори ще се опитат да завземат изцяло Донецка и Луганска област до края на март. Това заяви в телевизионен маратон Андрий Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

"Сега Путин или "колективният Путин" е поставил задача на Герасимов и окупационния корпус в Украйна до края на март - това е поредната дата, да окупират украинския Донбас и да достигнат административните граници на Луганска и Донецка област. Както и във всички предишни случаи, те няма да успеят. Но сега виждаме това бързане, тези безумни опити и хвърляне на жива сила и изгаряне на техника, които сега се случват на изток", каза той.

Юсов отбеляза, че са възможни ескалации и в други посоки, но ключовата задача за Русия сега е изтокът, за да "демонстрира поне нещо за годишнината на тази срамна война".

Експертите констатират началото на нова руска офанзива в Донбас, като сега активните боеве продължават в направленията Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Шахтьор, в районите на Гряничка, Бахмут, Авдеевка, Маринка и Угледар.

Според западната преса обаче Кремъл все още не разполага с големи ресурси за разширяване на настъпателните си действия.

В направлението Угледар Руската федерация претърпя съкрушително поражение по време на щурма - 155-а бригада на руската морска пехота беше напълно разгромена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

7

AntiZ

16.02 2023 в 17:52

Ако някой не е разбрал: на руснак - никаква вяра! Патологични лъжци! Кожухаров чудесно го е описал в съвсем скоро излязлата книга "Империя на пошлостта". Препоръчвам я ако успеете да си я купите, че видях зор докато я намеря.

924

6

Diogen

16.02 2023 в 17:28

Сроковете на Путлет са много разтегливо понятие. Моят срок за неговото пребиваване на власт е до края на годината.

-132

4

Obiwan

16.02 2023 в 16:13

Никой не вярва на фейк нюзовете на този. дори в Украйна. Периодично излиза и измисля срокове дето буки уж на Путин и като дойде, се хвали, "видяхте ли не стана, тези орки за нищо не стават."
Плаши гаргите, повдига морала и упражнява натиск за западни оръжия.

Днес Пригожин, част от "колективния Путин", както се е изразил тоя КГБ агент каза че само Бахмут очакват да обркръжат (не превземат!) не по-рано от април.

Така че който прост, прост да вярва на това ченге.

2550

3

alfakentavur

16.02 2023 в 15:06

Така както Хитлер е завиждал на Сталин, 10 пъти повече Путлер завижда на Хитлер.
Да видим и друго. След Първата светова Германия е на колене. Откъсват територии, плаща репарации, има хиперинфлация и тотална криза. Няма право на армия. Но започвайки Втората световна една година няма кой да я спре и превзема половин Европа.
СССРайхът имаше рекордни златни и др. резерви. От износ на суровини печелеш като никога.
Започна война и за една година се запецна на 15% от Украйна и показа, че армията му е не втора, а предпоследна в Света.

-1650

2

ob1

16.02 2023 в 14:57

Тъй, тъй, ама не е казал коя година...

345

1

Джендо Джедев

16.02 2023 в 14:51

А Киев - за 3 дни! :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика