Реванш: Байдън срещу Тръмп на вота през ноември в САЩ

OFFNews 13 март 2024 в 07:24 977 1

Байдън/Тръмп

Снимка БТА/АП

На президентските избори в САЩ през ноември един срещу друг ще се изправят Джо Байдън и Доналд Тръмп. Двамата вече имат необходимия брой делегати, които да ги подкрепят официално за кандидати за президент.

Байдън спечели партийните първични избори в щата Джорджия, произведени вчера. Той се нуждаеше от подкрепата на 1968 делегати, но надхвърли този брой с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия.

Очакват се и резултатите от първичните избори на партията в щатите Мисисипи, Вашингтон, както и от Северните Мариански острови и от гласуването на демократите в чужбина.

Републиканецът Доналд Тръмп, който няма конкуренти за президентската номинация на републиканците след оттеглянето на Ники Хейли миналата седмица, също събра необходимия брой делегати с постъпването на резултатите от първичните избори на републиканците в четири щата, в това число и в Джорджия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

13.03 2024 в 10:12

Значи Тръмп е свършен, нали така? Щото Байдън е най-популярния президент, според резултатите от 2020! 80 милона гласа - рекорд за цялата история на Америка. С 10 милиона гласа повече от Обама!

Ха-хаа-ха-ха-хоо ... ох, не мога...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки