Резников: Руснаците няма как да избягат от Херсон

OFFNews 26 октомври 2022 в 08:53 8438 3

Херсон
Херсон е Украйна.

Украинските войници контролират всички мостове над река Днепър в Херсон, така че окупаторите няма да могат да избягат от града, както направиха в Изюм.

Това заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за американската телевизия Fox News.

Според него за окупаторите е животозастрашаващо да останат в Херсон и да водят улични боеве с ВСУ, тъй като няма да има пътища за бягство.

"Не вярвам, че руснаците ще могат да водят улични сражения. Защото това не е най-добрият вариант за тях. Контролираме всички мостове на река Днепър с помощта на HIMARS и друга артилерия. И за тях е рисковано да останат в Херсон, защото тогава няма да могат да избягат, както направиха в Изюм", каза Резников.

Министърът подчерта, че войната в Украйна се намира в третия етап на постепенното освобождаване на окупираните територии. Според него първият етап е бил да се спре руската армия. Вторият етап бил да се стабилизира ситуацията по цялата фронтова линия.

В края на август въоръжените сили на Украйна започнаха контраофанзива в Херсонска област. Към 21 октомври са освободени 88 населени места в този регион. Деокупацията продължава.

Институтът за изследване на войната предполага, че руснаците се готвят да напуснат значителни територии.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че нашествениците са минирали Каховската ВЕЦ. Въпреки заплахата от наводнения украинските въоръжени сили продължават да унищожават врага в южната част на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

30.10 2022 в 09:38

НЕМА И ЩО ДА БЕГАТ ! НАПРАВО ЩЕ ГИ ЗАКОПАЯТ ТАМ ! МОГИЛКИ МНОООГО !

2070

2

НЕМА ТАКЪФ

30.10 2022 в 09:22

НЯМА ЛИ ЕДНО СПЕЦЯЛНО ДРОНЧЕ ЗА ПУТЪО ?

625

1

1215

26.10 2022 в 15:25

Унищожавайте ги,тяхната мамица.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика