Рибар: 30 корпуса на морската пехота на ВСУ се готвят за десант на Днепър

Ударната група Катран ще форсира пълноводната река, пише ТГ-каналът, близък до министерството на отбраната в Москва

OFFNews 06 октомври 2023 в 13:59 18254 5

Рибар
Карта Рибар.

Руският военен Телеграм канал "Рибар" обяви, че 30 корпуса с морски пехотинци от ВСУ се подготвят за атака, при която да форсират река Днепър и да се прехвърлят на левия бряг, който в момента е под контрола на руските окупатори.

Информацията е актуална към 13.00 ч. на 6 октомври 2023 г.

Активността на противника в Херсонското направление не стихва. Гледайки движенията на ВСУ, опитът за нанасяне на удар с форсиране на Днепър изглежда все по-вероятен, пише ТГ-каналът Рибар, който е близък до Министерството на отбраната в Москва.

На границата между Херсонска и Николаевска област 30 бригади с морски пехотинци се готвят за изпращане на предни позиции. Сред тях са 35-а, 36-а, 37-а и 38-а отделна бригада. В близко бъдеще поне две формирования трябва да заемат границата Кизомис - Херсон - Николское.

В същото време разузнавателни групи от 35-а и 36-а бригада вече са на позиции край Днепър, оборудват позиции и установяват комуникации. Безпилотни летателни апарати на морската пехота работят активно по протежение на линията за боево стълкновение. Все повече се забелязва засилено използване на дронове камикадзе, пише Рибар.

Според руските военкори плановете на украинското командване са в основата на удара в Херсонска област да бъде ударна група под условното име "Катран". Именно за нея се подготвя плацдарм в островната зона на Днепър.

Като се вземат предвид пресъхналите райони на Днепър, както и повишената активност на спътниците към Кинбурнската коса, в близките седмици трябва да се очаква удар от тези направления. Специално от Днепропетровска област бяха изпратени извадени от складовете понтонно-мостови средства, твърдят военните анализатори на окупаторите.

И в този случай подобни атаки ще бъдат по-скоро диверсионни, за да се ограничат действията на въоръжените сили на РФ. Но ако този план се окаже успешен, ще бъде направен опит за атака на Нова Каховка през Берислав и остров Казацки, обясняват от Рибар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

6

Владè

06.10 2023 в 23:34

Любо, прав си ,но падежи има латинския език. Другото ( русначесткото) е развален български, както казваше Николай Колев - Босия.
Защо ми е да уча тоя бълвоч руски наречен език.
Кило и канче шейсеградусова и си решавам синуса и логаритмите, а и рускийй брътвя.

1215

4

Lyubo

06.10 2023 в 18:19

Offnews, като превеждате, превеждайте правилно !
Имате ли представа какво означават 30 корпуса, а ?
Става въпрос в материала не за 30 корпуса, а за 30-и корпус, Преводачът ви хич го няма с падежите

12078

3

edin slep

06.10 2023 в 17:24

Ами трябва да се направи нов пробив фронта, за да намалее съпротивата малко по на североизток, за да могат там по-лесно да напреднат към Азовско море.

Ударите по Крим продължават, без силна авиация, руснаците няма да могат да удържат фронта и ще се изтеглят към Крим. То хубаво, ама и той е заболиколен от вода, иди разбери къде ще има десант. Думнат ли пак мостчето е въпрос на време да има проблем със снабдяването на войските там.

Загубят ли Крим, вероятно ще се съгласят да се изтеглят срещу скромни придобивки - сигурно ще искат Донецк и мирен договор.

2159

2

Kilca

06.10 2023 в 15:55

Давайте момчета! Слава на смелия украински народ и храбрата му армия!

С вас сме!

-529

1

6екеr4о

06.10 2023 в 14:42

Амин, Ддай Боже!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки