Ричард Брансън полетя до ръба на космоса

OFFNews 11 юли 2021 в 19:04 3466 1

Британският милиардер Ричард Брансън полетя на ракета на компанията си "Върджин галактик" (Virgin Galactic).

Очаква се ракетата да се издигне на повече от 80 км над пустинята на Ню Мексико в първия изцяло попълнен екипаж за тестов полет до ръба на космоса, съобщава БТА.

Самолетът носител е излетял в 17:40 ч. българско време. Мисията включва достигане на "Юнити" до орбита на 90-километрова височина, преминаване в безтегловност за няколко минути и незабравима гледка към планетата ни.

Компанията, която 70-годишният Брансън основава, ще започне търговска дейност в т.нар. "космически туризъм" през следващата година.

Видеото, публикувано онлайн от Върджин галактик, показ как Брансън пристига на космодрума с велосипеда си и прегръща останалите души от екипажа.

Сред присъстващите на събитието е и Илон Мъск. "Предстои голям ден. Страхотно е да започнете сутринта с приятел. Чувствате се добре, чувствате се развълнуван, чувствате се готов", сподели Брансън в Туитър заедно със своя снимка с основателя на Tesla Мъск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

11.07 2021 в 19:55

Ръбът на космоса е на 101 километра, а 80 километра в балистичен полет, и "орбита" са принципиално различни неща. Аман от ментарджии(((
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews