Русия систематично унищожава зърното на Украйна

Този път ударът е в хангар със зърно в град Рени на река Дунав

OFFNews 24 юли 2023 в 12:35 3490 6

зърно

Снимка Канал "Одеса. Официйно" в Телеграм.

Пореден руски удар срещу съоръжение за зърно в Украйна.

Украинският град Рени бе атакуван с дронове в продължение на близо четири часа в ранните часове днес, съобщиха областните власти, цитирани от БТА.

"Този път целта на руснаците беше пристанищната инфраструктура на река Дунав. Рени беше атакуван с дронове "Шахед-136". Три дрона са унищожени от силите на ПВО", съобщи на страницата си във фейсбук Одеската областна военна администрация.

Вследствие на удара е унищожен хангар със зърно, повредени са складове за товари. В едно от техническите помещения е възникнал пожар, който вече е потушен, допълват още от областната военна администрация.

При нападението в Рени са ранени шестима души. Четирима средно до тежко пострадали са хоспитализирани. На всички е оказана медицинска помощ.

Зам.-председателката на българското дружество "Отечество" в украинския град Нина Иванова каза, че за първи път от началото на войната на Русия срещу Украйна Рени е бил подложен на интензивни бомбардировки и жителите са преживели "много страшна нощ".

"За първи път от началото на войната преживяхме много страшна нощ. От 3 часа през нощта до 5.50 ч. сутринта имаше постоянни взривове, около 10 бяха. Чуваше се много силно. Изплашихме се. Синът ми от Одеса докара внуците в началото на миналата седмица, когато там започнаха ракетните атаки, при нас в Рени на по-безопасно място. Обаче тази нощ и нашият град беше подложен на атаки с дронове. Децата се изплашиха, едва ги успокоих", разказва жената.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В Рени и Ренийски район живеят около 8500 българи.

Украинският дунавски град се намира на 24 километра от румънския Галац.

Преди 3 дни Русия удари с ракети "Калибър" зърнен терминал в Одеска област. При атаката пострадаха двама души. Тогава ръководителят на Обединения координационен център на силите за отбрана Юг Наталия Гуменюк обясни, че ракетите са летели много ниско, затова попадението им е дошло в същото време със сигнала за въздушна тревога. Ударът е бил на две вълни с две ракети. В момент, когато спасители на мястото на инцидента са се опитвали да потушат пожара, бил нанесен вторият удар. Повредена е селскостопанска техника и пожарни коли.

Губернаторът Олег Кипер обясни, че това е четвъртата за седмица руска атака в Одеска област и уточни, че са унищожени 100 т грах и 20 т ечемик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

24.07 2023 в 18:38

и какво? пак го издухаха негрите в Африка

няма да има евтино зърно за тях срещу минодобива да си купят

Мръсници са Руските апаратчици

318

5

Valioka

24.07 2023 в 14:19

Не бе, оставете ги късопишкин и радефф... Троловете, троловете къде са да обясняват във форума как руските фашаги унищожават само военни цели, как се борят с "нацисткия режим" в Киев, разбираш'ли... Е, тролове, кои са нацисти, кои са фашисти, кои са човекомразци, кои унищожават храмове, паметници, цивилни сгради и зърнени терминали?!! ИЗРОДИ нечовешки...

-529

4

6екеr4о

24.07 2023 в 14:03

Западната политическа и военна мисъл се движи изключително бавно, но в правилната посока, според мен е крайно време доставката на оръжия, боеприпаси и самолети за УкраИна да се радикализира!!!

Снощи Националната ни телевизия в Централната си информационна емисия благоволи да ни покаже среща на изкукуригалия дингил Лукашенко с Пуся и да ни осведоми за какво са си говорили. Тоя последният окончателно е загубил връзката с главния си мозък, беше се нажлембил, като пача на витрина, на меланхоличната си физиономия лепнал малоумно-подигравателна усмивчица все едно не само е спечелил войната с УкраИна, а е превзел и Берлин, и Париж, и Лондон!

Уроди долни/болни...

Изроди болни

345

3

Джендо Джедев

24.07 2023 в 13:14

"Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В Рени и Ренийски район живеят около 8500 българи."


Няма ли някоя от дежурните мурзилки да дойде да повтори опорката как украинците били лоши щото уж горяли българите живи?

-1650

2

ob1

24.07 2023 в 13:12

Къде е късопишкин да защити българите в тоя град? Защо резидентът не призове пут(к)ин за мир?
Орките изобщо homo sapiens ли са?

723

1

user4eto

24.07 2023 в 12:42

Терористите, в момента извършват терор и над страните които имат недостиг на храна. Даже това вече излиза извън рамките на понятието терор и геноцид. Трябва ново определение.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews