Руският военен министър ще спи в землянка, спуска 2000 парашутисти

OFFNews 13 януари 2016 в 11:42 4922 15

Руският воененен министър Сергей Шойгу ще прекара почивните дни в "Партизанско село" в Подмосковието и там ще пренощува в землянка, предаде ТАСС. Днес министърът откри комплекса, който се намира във военно-патриотичния парк "Патриот". Шойгу е посетил клуба, банята, пекарната и работилницата за експлозиви, които са разположени в "селото". Землянката в която ще спи той може да побере 10 човека. Министърът е обяснил, че в  комплекса може да се отпочине добре, а и да се усети как са живели партизаните. Може да се види как са приготвяли храната си, как са съхранявали продуктите и боеприпасите и как са лекували ранените, е казал той.

Сергей Шойгу

"Партизанското село" ще работи целогодишно за туристи. В него ще се организират срещи с ветерани и семинари с курсанти. В бъдеще ще има и симулативни игри, в които участниците ще може да влязат в ролята на партизани-диверсанти, унищожаващи комуникациите на противника.

Междувременно от руското Министерство на отбраната съобщиха, че на 20 януари над 2000 десантчици ще извършат едновременно парашутен скок от самолети на военно-транспортната авиация. Скоковете ще са част от плановите занятия по въздушно-десантна подготовка. Масовият десант ще е в четири области на Руската федерация. Той ще бъде обезпечен от 20 самолета Ил-76 по време на най-силните студове. От министерството отбелязват, че руските парашутисти може да правят десанти при температури, достигащи минус 35 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки