Руснаците влязоха в град Красногоровка в Донецка област

Под заплаха да падне е и Часов Яр

OFFNews 09 април 2024 в 16:27 31483 5

карти
Анализаторът Юлиан Рьопке пръв обяви, че руснаците са влезли в Красногоровка на база на данни от открити източници.

Руските окупатори са влезли в град Красногоровка в Донецка област. Това съобщи известният военен анализатор Юлиан Рьопке, който работи за германското издание BILD.

Информацията му се базира на анализ на отворени данни, по-специално на видеозаписи. Красногоровка се намира на 20 км западно от Донецк, близо до село Старомихайловка. Преди войната в града са живели около 15 000 души.

Ако се съди по кадрите от мястото на събитието, руските войски са навлезли там с бронирани машини от югоизток, откъм Маринка като са пресекли железопътната линия.

"Докато не се появят доказателства за обратното, трябва да приемем, че Русия успешно е извършила десант на десетки войници в южната част на Красногоровка и сега окупира няколко жилищни района южно и северно от железопътната линия", пише Рьопке.

Според анализаторът руските окупатори използват тактиката на двойния удар по време на атаките си срещу Часов Яр в Донецка област. Експертът е проучил маневрите на въоръжените сили на РФ край Часов Яр през последните 10 дни. Според него Русия и преди е използвала тактиката на двойния удар по време на превземането на украински градове и села. Тя се състои в заобикаляне на противниковите позиции по фланговете и едва след това нанасяне на едновременен директен фронтален удар.

"В битката за Часов Яр руските щурмови сили се опитват да приложат успешната си тактика, използвана при превземането на Авдеевка, Бахмут, Новомихайловка и др. Замисълът е от север и юг да се организират клещи и да се осъществи директна атака на града от изток", пише Рьопке.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

9

781000

14.04 2024 в 11:38

Доливо, ще спрат, само ако ние ги спрем. Украйна сама не може да се справи с Русия, Сев Корея Китай и Иран, взети заедно. Лошото е, че и ние толкова можем.
Колкото до член 5, ако утре бъде нападната Естония, ти как виждаш страни като Унгария, Турция, Словакия, Италия, Испания и Германия да се намесят ? Ще слушаме същите оправдания както и сега.

1000

7

Зла свекърва

10.04 2024 в 13:24

Горките хора в тези украински градове. Руснаците са зверове.

2550

6

alfakentavur

10.04 2024 в 09:10

Още една новоактивирана спяща тролска клетка. Да ама сте на територията на НАТО и тук ви обезвреждат както си трябва :)

22548

4

dolivo

09.04 2024 в 22:20

Ако не знаете, Сталин е спрял до Берлин, заради Хирошима и Нагасаки. Наложило се и втората бомба да пуснат, защото не е вярвал Сталин че САЩ имат повече (а те тза очно 2 имали материал).

Сега обаче, дали ще спрат, след като тяхната война е свещена, християнска и опълчаща се срещу сатаниския запад?!

Трябва да си опресня руския...

1000

1

foreigner66

09.04 2024 в 17:37

Гледаме повтарящите се грешки на свободния свят,тотално игнориране на реалноста. Войната ще почука и на вратата на ЕС и НАТО а чуваме само добри пожелания и някой друг снаряд и каска помощ. Народите се били изморили от лоши новини,войни и т.н. Е, лошата новина дойде, фашизираните войски напредват и няма да спрат скоро дори и да се даде помощ с голямо закъснение. Украинските войски са уморени и обезверени, останали са сами а през това време Иран,Китай и Северан Корея бълват военна продукция към русия. Сега топката ако въобще е останала такава е в ръцете на Европа и нейните армии, за НАТО не говоря, силно се съмнявам, че всички страни от пакта ще изпълнят член 5-и. Пак ще има "..ама ние такова, народа ни е не решавал на референдум..". Та така, както бях казал, ние руски знаем сега е време Европа да го учи, ако не е започнала вече.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки