Съдят Тръмп за 40 млн. долара, мамел студенти

Елица Мартинова 25 август 2013 в 10:38 2200 2

Доналд Тръмп, Снимка: Reuters
Donald Trump speaks during the 38th annual Conservative Political Action Conference (CPAC) in Washington in this February 10, 2011 file photo. REUTERS/Joshua Roberts/Files

Иск за 40 000 000 долара е подаден срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк. Мотивът на обвинителите е, че магнатът мамел студентите, записали се да учат в неговия онлайн университет.

Главен прокурор по делото е Ерик Шнайдерман. Той твърди, че предприемачът се възползва от името и репутацията си, за да мами студентите в онлайн училището си.

Според обвинителя университетът обещава на младите хора да ги направи богати, а вместо това им предлага „скъпи и най-често безполезни семинари”. Шнайдерман твърди, че много от петте хиляди студенти, които са платили $35 000, за да учат в университета, са смятали, че поне ще срещнат Доналд Тръмп.

Защитата на бизнесмена обаче твърди, че чрез разследването си прокурор Шнайдерман цели да изкопчи облаги от Доналд Тръмп. Адвокатите са категорични, че университетът на предприемача никога не е въвеждал в заблуждение никого.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки