Саудитският крал нае 500 лимузини и цял хотел за визитата си в Турция

OFFNews 11 април 2016 в 15:05 4562 5

Снимка ТАСС

Салман ибн Абдулазис Ал Сауд

Саудитският крал Салман ибн  Абдулазис Ал Сауд ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, съобщи „Дейли Сабах“. Кралят пристига с огромна свита, за която са поръчани 500 луксозни коли.

Разговорът между двамата лидери ще се състои в турската столица Анкара. На 14 и 15 април Салман ибн Абдулазис ал Сауд ще вземе участие в Истанбул на срещата на Организацията за ислямско сътрудничество.

Основните теми на разговорите между лидерите на Турция и Саудитска Арабия ще са международните въпроси, както и регионалните конфликти.

Освен собствени автомобили, за времето на визитата администрацията на краля е наела 500 лимузини и изцяло е резервирала петзвезден луксозен хотел в турската столица, предаде ТАСС. Според телевизия “Хабер Тюрк" подземният паркинг на хотела не могъл да побере лимузините от кралския кортеж и те били паркирани наоколо в две колони с дължина 200 метра. В Анкара нямало достатъчно от поръчаните коли, затова се наложило машини да бъдат докарани от Истанбул и Анталия. 

За да се създаде комфорт на краля са били докарани няколко камиона с храна, постелно бельо и хигиенни материали. 

Салман ибн Абдулазис Ал Сауд ще обитава самостоятелен етаж в хотела, където има специален пропускателен режим.

През ноември миналата година кралят отново бе в Турция, за участие в срещата на Г-20. Тогава саудитската делегация бе около 1000 души. Напълно бе резервиран хотел "Мардан Палас" в Анталия, който е с 550 стаи. За краля и свитата му бяха доставени 16 камиона с храна, посуда и бельо. Докарани бяха и 65 скъпи поръчкови автомобили от кралската колекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика