''Шефът е неполемична личност''. Тръмп и Орбан се омайват във Флорида

Среща за ползите, които могат да произтекат, ако Тръмп бъде преизбран за президент през ноември, заявиха от пресслужбата на унгарския премиер

OFFNews 09 март 2024 в 08:50 1308 4

Доналд Тръмп и Виктор Орбан

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп и Виктор Орбан

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се срещна във Флорида с унгарския премиер Виктор Орбан, предаде БТА.

Орбан се превърна в икона за някои консервативни популисти, заради това че проповядва, онова, което той нарича, "тясна демокрация", белязана от ограничения на имиграцията и на правата на ЛГБТ общността. Той също така въведе и ограничения върху съдебната система и медиите. В ЕС Орбан е единственият, който продължи да поддържа близки връзки с Русия, отбелязва Асошиейтед прес.

Орбан се срещна с Тръмп в имението му в Мар а Лаго във Флорида. Унгарският премиер постна в "Инстаграм" кадри от посрещането, което му устройва Тръмп. Още в началото унгарският лидер е поднесъл на бившата първа дама Мелания букет.

Във видеокадрите от срещата се вижда как Тръмп хвали Орбан и го нарича "шефе" (boss). По адрес на Орбан бившият американски президент каза, че "той е неполемична личност, защото просто казва как ще бъдат нещата и всичко приключва" на фона на смеещите се членове на екипите им. 

"Доналд Тръмп и Виктор Орбан обсъдиха широк спектър от въпроси, касаещи Унгария и САЩ, в това число и укрепването и безопасността на границите, което позволява защитата на суверенитета на всяка страна", се казва в пресслужбата на Тръмп относно проведената среща между него и унгарския лидер.

В изявление на Гладен Папин, сътрудник на Орбан, се казва, че визитата е поставила акцент върху изграждането на отношения между американските и унгарските консерватори и върху ползите, които могат да произтекат, ако Тръмп бъде преизбран за президент през ноември.

Същевременно Байдън разкритикува Тръмп, че е приел унгарския премиер в имението си във Флорида. "Знаете ли с кого се среща днес той в Мар-а-Лаго? С Орбан от Унгария, който категорично заяви, че не смята демокрацията за работеща, а се стреми към диктатура. Ето с кого се среща той", каза Байдън. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

4

Far Rider

09.03 2024 в 13:47

Орбан да почерпи с някоя по-цицеста унгарка, че Тръмп го направи президент на Турция и докара границите на Унгария до Русия! А на Тръмп се харесват такива "другарки".

400

3

демотиватор

09.03 2024 в 09:52

Тези са си лика прилика, кат два стръка иглика, дума народа (ジ)
Освен че Орбан (все още) не го съдят за мошенничество и метеж, де...

2550

2

alfakentavur

09.03 2024 в 09:41

Путинарии от цял свят - обединявайте се!

1005

1

ПР

09.03 2024 в 09:18

Ами,има липси.Напр.,колоси,като словакът Фицо,българинът РР,австриецът Нехамер също би се вписал,в ролята на Z boss....А една честитушка от Вова Кремълский,би била добре дошла!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки