Силни експлозии на летището в Мариупол след нощ с престрелки и приятелски огън в града

OFFNews 07 септември 2022 в 13:54 7694 1

В социалните мрежи се появиха снимки и видео от момента след взрива в района на мариуполското летище.

Снимка Telegram / Mariupol Now

В социалните мрежи се появиха снимки и видео от момента след взрива в района на мариуполското летище.

Силна експлозия е разтърсила района на летището в окупирания от руската армия Мариупол, съобщиха очевидци, които публикуват видезаписи от мястото на инцидента. Местните медии и каналите на социалните мрежи показват стълб от черен дим да се издига откъм мястото, на което е разположено летището. Няма официални коментари от окупационните власти за причината за взрива.

Според телевизионния канал РБК-Украйна експлозиите са били повече от една и са били чути в различни части на Мариупол. Засега има само спекулации за възможните причини, които варират от провеждане на операция за разминиране на минни полета до активиране на руската ПВО или подривна дейност на съпротивата.

„Едно е ясно – оставането в града е все по-опасно. Линията на фронта се приближава. Окупаторите го разбират и затова се забелязва движение на военна техника из града. Призоваваме мариуполци да отидат в контролирани от Украйна територии. Докато не са започнали да използват хората за жив щит.“ – се казва в съобщение на лоялния към Киев Мариуполски градски съвет.

Според съветника на ръководителя на украинската градска администрация Пьотр Андрюшченко през нощта в 22.47 часа в Мариупол са прогърмели два мощни взрива откъм селището от градски тип Николское. Забелязано е и придвижване на военна техника в посока Бердянск. През нощта са чути и звуци от престрелка с изстрели от автомат и картечница. Причината се оказала комична – по автомобил с руски военни е бил открит приятелски огън. Военните пътували с кола, върху която за изпълнение на оперативна задача били поставени украински номера. „За съжаление без загуби, но тенденцията ни харесва.“ – коментира случая Адрюшченко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

07.09 2022 в 17:19

Залагам кило банани че оперативната задача на руските военни е била свързана с битови електроуреди и електроника.

Аааа колата е била с украински номера защото законният собственик е украински гражданин или фирма.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика